Затварят кръстовището на бул. "Черни връх“ и ул. „Сребърна“ в София

8429
Затварят кръстовището на бул. "Черни връх“ и ул. „Сребърна“ в София

До края на месеца ще бъде затворено кръстовището на бул. "Черни връх“ и ул. „Сребърна“ в столицата. Това каза зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, при проверка на изграждането на пробива при болница „Токуда”. По думите на Христов кръстовището се затваря с цел да бъдат съчетани строителството на метро станцията на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ и изграждането на булеварда.

Той обясни, че предстои да се извършат включванията на подземната инфраструктура и тази, която се изгражда по булеварда със съществуващите мрежи за електропреносното захранване, канализация и водопровод на големи територии в районите „Лозенец“ и „Витоша“. До края на месеца в района автомобилите ще се пренасочват през бул. "Тодор Каблешков", ул. "Емилиян Станев" и съответно по ул. "Козяк" в посока центъра на града или по ул. "Хенрик Ибсен" към бул. "Гоце Делчев".

Открит е паметникът на Цар Освободител

На 30 август 1907 година е открит един от най-прочутите монументи в София – паметникът на Цар Освободител. Той е разположен на пл...

Христов заяви още, че при изграждането на кръговото кръстовище на бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Атанас Дуков“ трябва светофарно регулираното кръстовище да се замени с кръгово. Той уточни, че до края на октомври ще бъде готов пробивът, който е част от големия проект, свързан с реализацията на кръстовищата на две нива на Телевизионната кула и на Семинарията.

Така от ноември нов 4-лентов булевард ще свързва района около болница „Токуда” с метростанция „Витоша”, която се строи в момента на кръстовището на ул. „Сребърна” и „Черни връх” в столичния квартал „Лозенец”.Пътят ще е продължение на улица „Атанас Дуков”.

Дължината на участъка от ул. „Атанас Дуков” до бул. „Черни връх” е 1.1 км, предвидено е и изграждането на велотрасе, което ще бъде свързано със съществуващата велоалея през Борисовата градина, каза Любомир Христов. По думите му, с изграждането на пробива времето за пътуване ще се намали около 10 пъти. Тази връзка ще осигурява безконфликтно движение на автомобилите от Околовръстния път на София и Южната дъга до бул. „Цариградско шосе“. Стойността на проекта е 8,6 млн. лв.

Снимка: архив

Обмислят сливане на спешните центрове в Софийско

Спешната помощ в столицата и тази в цяла софийска област да се слеят в едно. Това предвижда предложение на министъра на здравеопазванет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София