Барселона с първа загуба за сезона в Испания

7715

Отборът на "Барселона" допусна първата си загуба през сезона в испанското първенство, при това след като водеше с 2:0 на "Реал Сосиедад". Така рекордната серия от 19 мача поред без загуба на Барса не можа да бъде закръглена на 20 срещи.

Загубата стана факт благодарение на червения картон на Пике, който беше изгонен в 56-тата минута след второ нарушение за жълт картон.

Барселона допусна равенство за Купата на краля

Мач с мач не си приличат - тази максима беше доказана за пореден път в първия четвъртфинален мач за Купата на краля между отборите на "...

Срещата започна по обичайния за Барса начин - гол на Меси даде предимство за каталунците още в седмата минута, с което аржентинецът записа попадение в десети пореден мач и изравни рекорд на Луиш Назарио Да Лима - Роналдо в Примера. В 25-тата Педро Родригес удвои преднината на каталунците след пресечка на пас на Алвеш и всичко вървеше най-нормално.

Проблясък на надежда за коравите баски обаче имаше - в 41-вата минута Гонсало Кастро върна едно попадение, при това след като в предишната ракета Меси удари гредата с прехвърлящ удар сам срещу вратаря.

Второто полувреме вървеше монотонно, но Пике се погрижи всичко да се промени след безумен фаул в 56-тата минута, за който получи заслужен втори жълт картон. Само седем минути по-късно Хавиер Масчерано си вкара нещастен автогол, след като топката се отклони в тялото му след силен удар и излъга Валдес,

Драмата стана пълна в последната минута на мача - тогава перфектно центриране намери резервата на "Реал Сосиедад" Иманол Агирече и той не сбърка от близка дистанция, носейки престижната победа за своя тим.

Барселона няма спирка, вече 18 победи в 19 мача в Примера

В Испания „Барселона” просто няма равностоен съперник. В поредно потвърждение на този факт се превърна снощното дерби с чет...

Въпреки загубата "Барселона" има комфортен аванс от 11 точки пред втория "Атлетико Мадрид", но дюшекчиите тепърва ще играят с Леванте утре вечерта в 20:00 часа.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com