Голов спектакъл между Арсенал и Ливърпул, но без победител

7969

В изключително наелектризиращ мач от 24-ия кръг на Премиершип отборите на "Арсенал" и "Ливърпул" не успяха да извършат победител, но осигуриха истинско голово шоу за зрителите - 2:2.

Мачът започна ударно за „Ливърпул”, които веднага се възползваха от поредното комедийно представление, което защитата на „Арсенал” беше решила да изиграе.

Челси би Арсенал след много драма

В невероятна драма се превърна дербито от 23-ия кръг на Премиершип между "Челси" и "Арсенал", като сините успяха да спечелят с 2:1, мак...

Още в петата минута голмайсторът на червените Луис Суарес вкара 17-тото си попадение за сезона. Уругваецът показа, че няма чувство за хумор и вместо да се гътне от смях при изиграното куклено шоу от страна на отбраната на топчиите, направи тривиалното – вкара. Цялата атака беше направена от започналия въпреки предварителните информации Глен Джонсън, който играеше като ляв бек. Джонсън проби отляво, центрира по земя в наказателното поле, където първо Бакари Саня се подхлъзна, после Томас Вермален се размина с топката, а накрая тя стигна до Стъридж, който стреля, но Шчесни спаси. Отбитата топка обаче не беше изчистена нито от Рамзи, нито от Уилшър и отиде право в Суарес, който спокойно я вкара в левия ъгъл на Шчесни – 0:1.

„Арсенал” опита да отвърне на това предизвикателство и на два пъти Уолкът и Жиру можеха да изравнят, но в последния момент Карагър, който играеше на мястото на Шкъртел и Агер блокираха ударите им, а накрая и Пепе Рейна се намесваше сигурно.

За сметка на що годе добрата игра в атака, в защита комедията с марка „Арсенал” нямаше край. Петнадесетина минути след гола на Суарес Шчесни реши да се прави на великия колумбийски вратар Рене Игита в собственото си наказателно поле и Даниел Стъридж за малко не му открадна топката в малката пеналтерия. Полският вратар все пак успя да я бутне към тъча, а после атаката на „Ливърпул” беше блокирана.

След половин час игра червените стигнаха до ново много чисто положение – след корнер Шчесни увисна като мокри гащи и Даниел Агер стреля с глава фронтално срещу вратата на топчиите, като Гибс изби на голлинията.

До края на полувремето „Арсенал” натискаше, но чисти положения нямаше – точно когато трябваше и Уолкът, и Жиру, и Подолски, и Касорла, който изигра слабо първо полувреме, бяха спирани.

Ливърпул стана голямата жертва във ФА Къп

Изненадите в турнира на ФА Къп нямат край. След като днес "Челси" едвам се спасиха, а "Тотнъм" загуби от първодивизионния "Лийдс", слав...

Второто полувреме започна отново с териториално превъзходство на „Арсенал”, но пак чисти положения нямаше. А „Ливърпул” дебнеха на контраатака и в 60-тата минута Джордан Хендерсън вкара втори гол. Полузащитникът на червените мина като на парад буквално през цялата защита на „Арсенал” и след два рикошета се оказа сам срещу вратата на излъгания Шчесни, който нямаше какво да направи – 0:2.

Този развой подлуди „Арсенал”, които само за седем минути се върнаха в мача. Първо Подолски даде знак какво предстои с удар от воле с левия крак, който мина край вратата. В 64-тата минута обаче прошка нямаше – Подолски центрира от пряк свободен удар и Оливие Жиру от близка дистанция не остави шанс на Рейна – 1:2.

Вдъхновението вече обхвана „Арсенал” и след три минути топчиите взривиха бурето с барут, нарчено „Емирейтс”. Домакините пресираха успешно в близост до вратата на „Ливърпул”, размениха бързи два паса и изведоха Тио Уолкът отдясно, като младият нападател разстреля Рейна с удар в далечния удар пред безпомощния поглед на останалите статисти в ситуацията защитници в червено – 2:2.

Първи победител в "Лаком за гол" - търсят се още цели четирима

И така – завърши първият месец от играта на Actualno.com „Лаком за гол”, а с нея вече имаме и първия победител в нея....

Психологически нещата вече коренно се промениха и „Арсенал” вече погледна към победата. Уолкът беше главно действащо лице в атаката на топчиите и имаше шанс да направи обрата пълен, но този път силният му удар от дистанция премина покрай гредата на плонжиралия Рейна.

В 77-та минута Касорла успя да пробие отляво и центрира остро успоредно на голлинията, но Жиру изостана с крачка пред зейналата врата на червените. Минута по-късно нова бърза размяна на пасове даде шанс на френския нападател да стреля фалцово с левия крак, но Рейна изби в корнер.

Пропускът на вечерта обаче предстоеше - в 86-тата минута Подолски проби отляво, точно като Касорла преди няколко минути и подаде на Жиру, който този път беше на точното място, но вместо да вкара, използва крака си като патерица и дори не успя да отправи свестен удар.

В даденото четириминутно продължение на мача Даунинг открадна една топка в центъра на терена, изведе отдясно Луис Суарес, той стреля, но Шчесни с добра реакция предотврати неприятностите за тима си. Така двата тима завършиха наравно, точно както прогнозира Actualno.com, но със сигурност никой не е особено доволен от поделените точки.

Реал срещу Барса - кой кого?

Уикендът все още е далеч, но за големия футбол почивка няма. А по-големи мачове от тези, които предстоят, трудно могат да се намерят. З...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com