Тотнъм поряза Манчестър Юнайтед в последната минута

16737

"Манчестър Юнайтед" беше принуден да изпие собственото си лекарство и изтърва победата срещу "Тотнъм", след като шпорите изравниха с гол в последната минута. Така преднината на върха в Премиершип на червените дяволи беше намалена на пет точки от втория "Манчестър Сити", който вчера рутинно спечели с 2:0 срещу "Фулъм" на Димитър Бербатов.

Манчестър Юнайтед се спаси на косъм срещу Уест Хям

Отборът на "Манчестър Юнайтед" по чудо се спаси от загуба в мач от третия кръг на Купата на футболната асоциация в Англия, след като го...

Първото полувреме премина общо взето равностойно, но отново, за кой ли път през този сезон, голямата разлика се оказа Робин Ван Перси. Холандецът получи един шанс за гол и веднага се възползва. Това се случи в 25-тата минута, когато "Юнайтед" направи атака с доста подавания, в крайна сметка Том Клевърли получи топка отдясно в наказателното поле, центрира и Ван Перси с глава вкара в близкия ъгъл, като вратарят определено не се намеси добре.

Второто полувреме започна с натиск на "Тотнъм" и минутки след началото му Клинт Демпси направи невероятен пропуск. Американецът се измъкна с много добро движение с тяло в наказателното поле и останал сам срещу Де Хеа не успя да вкара, след като испанецът спаси с крак след изключителен шпагат.

В 64-тата минута "Юнайтед" имаха претенции за дузпа, след като Стивън Колкър не успя да играе с топката и подритна върналия се след контузия Уейн Руни, но съдията не даде нарушение.

Болшинството горещи моменти обаче бяха пред врата на червените дяволи. Но по някакъв магически начин те не допускаха изравняване - Рио Фърдинанд спря в последния момент Дефо, а свиреп удар на Бейл беше отклонен с гърди от защитник на "Юнайтед" в аут, като топката мина точно до гредата.

Юнайтед направи дубъл от победи над Ливърпул

В дербито на 21-вия кръг на Премиершип и дерби на целия английски футбол "Манчестър Юнайтед" успя да се наложи с 2:1 над големия си съп...

Стомната се счупи точно накрая - в последната минута "Тотнъм" изравни. Това стана след центриране от левия фланг към далечната греда, при което топката не беше добре избита от Де Хеа, Дефо я върна обратно в наказателното поле и там Демпси се реваншира за чудовищния си пропуск по-рано, като с премерен удар изравни - 1:1.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com