113 деца в неравностойно положение от община Казанлък ще получат коледен подарък

4467
113 деца в неравностойно положение от община Казанлък ще получат коледен подарък
Снимка: iStock/Guliver

113 деца в неравностойно положение от община Казанлък ще получат своя коледен подарък в рамките на благотворителната кампания на Сдружение „Бъдеще за децата” – „Акция Дядо Коледа“, предаде Радио „Фокус”.

Кампанията, която премина по д мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка”, бе адресирана към казанлъчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 110 деца. „ На финала на кампанията днес, елхите бяха отрупани, а чувалите на Дядо Коледа бяха препълнени.

КТ "Подкрепа": 1/4 от българите нямат пари да посрещнат Коледа

1/4 от българите нямат възможност да отделят почти никакви пари, за да отпразнуват Коледа и Нова година. Това обяви във вторник КТ &ldq...

За поредна година казанлъчани направиха Коледно чудо и сбъднаха желанията на деца със специални потребности, деца от семейства с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци“, коментира Невена Трифонова от Сдружението.

В кампанията на местната организация се включиха граждани, представителите на бизнеса и медиите в Казанлък. В рамките на „Акция Дядо Коледа” тази година бяха разположени коледни дръвчета в различни точки на община Казанлък – „Културно-информационния център на „Искра” 4, в два търговски обекта в Казанлък и село Дунавци и в оръжейния завод в Казанлък.

Началото на благотворителната кампания бе дадено на 4 декември и приключи днес на 18 декември. В навечерието на Коледа от 21 до 23 декември 113-те деца ще получат подаръците си от Дядо Коледа с помощта на екипът и доброволците на Сдружение „Бъдеще за децата”.

Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа”, Сдружение „Бъдеще за децата” включи и деца, потребители на социални услуги за деца на територията на Казанлък – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Центровете за настаняване от семеен тип, както и деца, за които местната организация е получила информация от граждани.

В Асеновград Дядо Коледа и Златна фея зарадваха 70 деца в риск

Над 70 малки асеновградчани, жители на община Асеновград, бяха зарадвани от среща с Дядо Коледа. Специалното тържество „Чудесата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора