12 милиона лева ще струва ремонтът на пътя Чирпан - Богомилово

6223
12 милиона лева ще струва ремонтът на пътя Чирпан - Богомилово
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

До края на седмицата ще започне цялостен ремонт на стойност над 12 милиона лева на отсечката от път II-66 от пътния възел Чирпан-изток на автомагистрала "Тракия" до с. Богомилово. Това съобщи днес пред медии в Стара Загора Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание и депутат от Старозагорски избирателен район. "Както знаете, ние вече два пъти включвахме тази отсечка в плановете и заявките на Областно пътно управление. Поради сравнително високата й стойност (на много места основата на пътя е пропаднала) стигнахме до споразумение с АПИ да разделим участъка на 4 лота", уточни Христов.

Освен подмяна на настилката, където има пропадания, ще бъде сменяна и трошенокаменната основа на пътя, допълни народният представител Радостин Танев. Ще бъдат възстановени отводнителните канали, хоризонталната и вертикалната маркировка на пътя, който е един от най-натоварените в община Стара Загора и региона.

Опрощават на Община Чирпан 80% от главницата по милионна санкция от ДФ "Земеделие"

80% от главницата по наложената на Община Чирпан санкция от Държавен фонд „Земеделие“ през 2016 г. се опрощават. За опрощав...

Той разясни, че следващият етап ще е кръговото движение на входа на с. Богомилово, който е заявен и за който се водят разговори с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) вече почти година, разясни Емил Христов. Той уточни, че през 2021 г. в плановете на Областното пътно управление (ОПУ) ще бъде включен и източният участък от път II-66 - Стара Загора - с.Подслон (до границата с област Сливен), който също се нуждае от ремонт. 

Общата стойност на 7-те вече дадени възлагателни писма за пътни ремонти тази година в региона е на стойност над 18,3 млн. лева, съобщи още заместник-председателят на парламента.

В района на Казанлък пък започва основна рехабилитация и ремонт на пътя от Долно Сахране до Павел баня, който е използван много от ползващите балнеолечебните санаториуми в курортния град, съобщи депутатът от Казанлък Борис Кърчев. По-нататък във времето ще се прави и отсечката до с. Турия. С малко закъснение се довършва и ремонтът на големия надлез над жп линиите в Казанлък, който свързва града с "Арсенал" и селата в северното подножие на Средна гора. В очакване на договорените с АПИ средства ремонтът се извършва с пари от бюджета на Община Казанлък, а краят на строителните работи се очаква след Нова година.

Според депутатите се подготвя и ставащата все по-необходима рехабилитация на 6-километровата отсечка, която свързва Стара Загора с магистрала "Тракия".

Ремонт на участък на АМ Тракия по-скъп от изграждането, от АПИ: Не сравнявайте различни епохи

Цената е определена съгласно договора ни с дружеството "Автомагистрали", след търг и това е реалната цена. Това заяви Иван Досев, член ...

Обмисля се третата връзка на Града на липите с АМ "Тракия" да бъде не на Калояновец, защото на юг и на запад има връзки, а да се използва съществуващият надлез по пътя за Раднево. Така с магистралата ще се свържат не само миньорският град и минно-енергийният комплекс, но и голям район от населени места, югоизточно от Стара Загора.

Пред АПИ Стара Загора е заявила и необходимостта от създаване на ново кръгово кръстовище на обиколния път, където се пресича с пътя от Самарското знаме към Гробищния парк и с. Хрищени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора