16-ти маратон на четенето ще се проведе в Стара Загора през април

1585
16-ти маратон на четенето ще се проведе в Стара Загора през април
Снимка: Pixabay

Поредната литературна проява в Стара Загора е факт и тя ще продължи цял месец. На сайта на Община Стара Загора беше обявено, че в навечерието на своята 161-ва годишнина Библиотека „Родина“ в Стара Загора с удоволствие припомня на своите читатели, последователи и любители на писменото слово за една от чудесните си пролетни инициативи. 16-ото издание на Маратона на четенето „Четяща Стара Загора 2021 г.” ще бъде едно от украшенията на април.

Ето какво споделят от библиотеката: "Както всяка друга година, отново ще препотвърдим своята любов към най-съдържателното, обогатяващо и приятно интелектуално занимание – четенето. И, можем да прибавим, най-безопасното в пандемични времена! И най-отплащащото се в бъдещето. И тъй като никога не пестим суперлативи за четенето, отново горещо ви приканваме да се включите в провеждането на любимия си маратон!"

16-ото му издание ще стартира на 2 април – Международен ден на детската книга, и ще продължи до края на същия месец. Наши достойни и уважавани партньори отново ще бъдат Община Стара Загора и Регионалната библиотека „Захарий Княжески”.  Кулминацията на „Четяща Стара Загора” ще се случи традиционно на 23 април – Световен ден на книгата,  когато между 11 и 16 часа ще се проведе Празникът на книгите и четенето.  Мястото тази година е на площада пред Община Стара Загора.

"Миналата и тази година са особено трудни за децата и тяхното обучение, затова отново призоваваме техните родители да им предадат своята любов към книгите. Ние, библиотекарите, няма да спрем да ги подкрепяме в общите ни усилия да създадем у децата трайна любов към разгръщането на хартиените страници. Защото с помощта на книгите можем да потънем в също толкова красив и интригуващ свят, в какъвто ни примамват електронните устройства. По всяко време малките старозагорци са добре дошли в нашия Детски отдел на ул. „Българско опълчение” 69, където на лавиците ще открият най-нашумелите автори с красиви илюстрации между кориците на книжките им."

16-ото издание на Маратона на четенето апелира и възрастните да се включат с всички видове активности, които им хрумнат. Всеки горещ застъпник на четенето може да участва индивидуално и във всякакви групи, масови акции и флашмобове. Регламентът за участие е съвсем свободен – да се чете може буквално навсякъде! А къде сте решили да прочетете любим откъс от роман, пролетно стихотворение, разказ от някой класик ние от Библиотека „Родина” ви молим да ни известявате.

През тази година ще разполагате с още един терен за изява на своята любов към четенето, а именно Музей „Литературна Стара Загора“. Ако искате да почувствате автентичния поетичен дъх на класиците и да погледнете реликви от техния живот, може да посетите музея или да го припознаете като партньор при организиране на вашата инициатива.

А пролетни срещи със съвременни творци ще организира Библиотека „Родина“. Кои ще бъдат те, ще ви съобщим допълнително.

Информация за организираната от Вас четяща проява - кога (дата и час), къде, какво (тема), с кого, както и заявки за участие в Празника на книгата, изпращайте до 1 април 2021 г. на е-mail: lib@rodina-bg.org или като съобщение във Фейсбук страницата на библиотеката и на GSM:  0886463731, 0884477915.

Документирайте Вашето събитие и изпратете снимки на адрес: lib@rodina-bg.org. Резултатите от Маратона ще бъдат илюстрирани на уебсайтовете на Библиотека „Родина” (www.rodina-bg.org) и Регионална библиотека „Захарий Княжески” (www.libsz.org), както и в социалните мрежи.

Начална дата: петък, 2 април 2021

Крайна дата: петък, 30 април 2021

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Община Стара Загора организира среща със студенти от Софийски университет

Старозагорската библиотека "Захарий Княжески" отбеляза своите 70 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора