Богата музикална програма и много изненади на OPEN BUZLUDZHA 2023 през август

1538
Богата музикална програма и много изненади на OPEN BUZLUDZHA 2023 през август
Снимка: Община Казанлък

Между 10 и 13 август ще ви очакват 20 музикални DJ участия на сцена пред паметника Бузлуджа на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2023. Самият монумент ще бъде осветен с фантастично светлинно шоу чрез видео 3D мапинг, създаден от „МP Studio“. DJ програмата започва от ранния следобед, преминава през “sunset sessions” на залез слънце и завършва с нощно шоу до посрещане на изгрева. Очертава се неземно изживяване под звездите, навръх планината, а промоционалните билети свършват в сряда, 31 май. 

Тази година фестивалът и по-конкретно „Монументалната сцена“ пред Бузлуджа се разраства, като освен местни диджеи ще гостуват пет международни артисти. В петъчната вечер, на 11-ти август, акцент ще бъде участието на световноизвестната немска диджейка и продуцент Cinthie. Съботната вечер ще се изявят две впечатляващи дами от Франция YOR със свеж музикален микс и Citron Sucré с динамичен „live act“.

Фестивалът пред Бузлуджа се завръща с три нощи музика и светлинно шоу

Open Buzludzha 2023 ще се проведе от 10 до 13 август 2023 г. и ще включва участието на Остава, So Called Crew, Керана и космонавтите Т...

От българска страна организаторите са поканили добре познати имена от електронната сцена - KEi, RareDub, Julieta Intergalactica, Lile, Versus. Към тях ще се присъединят Hristomir и Icaka, представители на диджей сцената в Стара Загора, както и софийската диджейска организация „Metabolysm“. Закриването на сцената в неделната сутрин ще има честта Fey, координатор на сцената. 

Освен феновете на електронната музика, фестивалът кани и любителите на рок, инди, хип-хоп и RnB да споделят изживяването. На “Основна сцена”, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди с headline изпълнители „Остава“ и “Innerglow” в четвъртък, „Керана и космонавтите“ и “Top Stoppers” в петък и “So Called Crew” и “Явката ДЛГ&Madmatic” в събота.

През трите фестивални дни организаторите подготвят интригуващи работилници, презентации и игри, подходящи за цялото семейство. Шатъл бусове от Казанлък, палатков лагер, барове с храни и напитки, и то с безкешови плащания, са предвидени за удобството на посетителите.

Събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за култура, изкуство и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на обекта, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели. Повече за идеите и целите на проекта може да научите от току-що публикувания кратък филм.

Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа“, заедно с Община Казанлък и “Bar Dak” и със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“.  Фестивалът е подкрепен и от посолството на Федерална република Германия в България, което направи възможно участието на немския артист Cinthie. Тази година събитието е част от проект “Култура за културно наследство”, разработен от фондация “Проект Бузлуджа” и се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г. 

Подробна програма, информация за фестивала и изпълнителите, можете да намерите във Facebook и Instagram, както и сайта на фондация "Проект Бузлуджа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора