X
 
 

Бюджет на реалните възможности приеха в община Стара Загора

622 0
Бюджет на реалните възможности приеха в община Стара Загора
Снимка: Актуално
„Благодаря на всички, които днес подкрепиха Бюджет 2020 г. на община Стара Загора. Той е на реалните възможности, балансиран и базиран върху доброто съотношение между приходи и разходи, съобразен с приоритетите и желанията на гражданите. Всички искаме по-добра инфраструктура, ремонтирани междублокови пространства, тротоари. Нито един лев няма да бъде похарчен без мисъл“, каза по време на сесията кметът Живко Тодоров. 

Дебатите по най-важния финансов документ на общината за годината продължиха около час и беше приет с 38 гласа за, 9 против и 1 въздържал се. 

148 364 818 лева е макрорамката на Бюджет 2020, в която влизат субсидията за държавно делегирани дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният остатък. Общо индикативният годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и бюджета на общината възлиза на почти 177,3 милиона лева. 

По думите на кмета Тодоров се залага на развитието, на инвестицията. "Нашата теза е, че няма как да гарантираме бъдещето на града си, ако не работим в посока за подобряване на инфраструктурата, на  възможностите за различни придобивки на гражданите, а младите хора да виждат смисъл да останат в града си”, допълни той. В общината ще продължи работата за привличане на външни средства по различни европейски програми. В инвестиционната програма тази година ще продължи да се работи по започнати вече и по нови проекти. Ще продължат ремонтните дейности в зоопарка и за изграждане на въжена градина в парк "Митрополит Методий Кусев", предстои работа по подобряване и благоустрояване Руския пазар и за изграждане на спортна зала в парк „Артилерийски“. „Средствата са целеви и се влагат конкретно“, заяви Живко Тодоров. 

Предстои рехабилитация на уличната мрежа в индустриалната зона, за която са заложени средства. „Ще започнем от ул. „Промишлена”, която е в лошо  състояние - настилката е нарушена, има нужда от по-добро осветление. Бизнесът трябва да бъде подкрепян, за да се развива“, подчерта Тодоров. 

Кметът обяви, че ще се проведе среща на кметския екип с различните групи в общинския съвет, за да се обсъдят приоритетните области за развитието на Стара Загора

На днешното си заседание с 44 гласа за съветниците приеха на първо четене и проекта на Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора. Стана ясно, че преди второто му четене ще бъдат внесени допълнителни предложения по документа. 

Actualno.com

Етикети: