X
 
 

Доставят 33 електрически автобуса за еко градски транспорт в Стара Загора

1464 0
photo of Доставят 33 електрически автобуса за еко градски транспорт в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
С инвестиция от 53,8 млн. лева, от които 44,9 млн. лева са безвъзмездна помощ по Оперативна програма "Околна среда", в Стара Загора ще бъдат доставени 33 нови електрически автобуса и 18 двойни зарядни станции.

Договорът за подобряване на градския транспорт и на въздуха в града днес беше подписан от изпълняващия длъжността кмет на община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, министъра на околната среда и водите Нено Димов и управителя на "Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД инж. Димитър Авджиев.

Проектът "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в град Стара Загора" предвижда да се изградят и две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна на територията на тролейбусното депо. 

Основният акцент на проекта е създаването на по-ефективен, интегриран и бърз градски транспорт, който ще потребява по-малко енергия, изграждането на по-достъпна вторична инфраструктура на обществените транспортни мрежи и въвеждането на природосъобразни видове градски транспорт.

Това ще доведе до по-ниски нива на замърсяване на околната среда с фини прахови частици и с азотни окиси, чиито високи нива в атмосферата предизвикват сериозни екологични проблеми - киселинни дъждове и смог, а моторните превозни средства са сред основните замърсители на околната среда с тях.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 40 месеца. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...