Финален етап на Детската академия за таланти възлагат в Казанлък

1664
Финален етап на Детската академия за таланти възлагат в Казанлък
Снимка: Община Казанлък

Последен, четвърти етап на Детската академия за развитие на таланти, възлага община Казанлък. За нейна база се преустройва бившето училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Розово.

Идеята е в Детската академия да бъдат привличани даровити деца в областите наука, изкуство и спорт от цялата страна.

Проектът за трансформация на старото училище стартира през 2020 г., когато са внедрени частични мерки за енергийна ефективност. Старата дограма е подменена с нова, изграден е нов покрив с топлоизолация и мълниезащита, а по фасадата на цялата сграда положена минерална мазилка. Стойността на първия етап е 214 300 лв. с ДДС.

Вторият етап на проекта е за вътрешна гипсова шпакловка на сградата, боядисване, монтаж на нови интериорни врати, ламиниран паркет в помещенията. Също така за ремонт на санитарните помещения, включително и чрез въведане на достъпна среда в тях за хора в неравностойно положение. Тогава е подменена ел.инсталацията, монтирано е енергоспестяващо LED осветление, изградена е външна канализация. За изпълнител по средата на 2021 г. е избрана фирмата „СК Билинг“ АД, а договорът с нея е за 213 727 лв. с ДДС.

Трети етап е за ремонт на сутеренните помещения – за хранене, миялно и разливно, склад, съблекалня, тоалетна за персонала и посетители. Изградена е също отоплителна инсталация с нови отоплителни тела, котел на пелети, нова евакуационна метална стълба. Договорът за него е сключен по средата на миналата година със същото дружество. Той е на стойност 249 618 лв. с ДДС.

Последният етап предвижда ремонт на подовите настилки във физкултурния салон и коридорите, монтиране  на нови осветителни тела, ключове и контакти, полагане на нова цветна бетонова настилка около сградата. Също така ще бъде изградена нова спортна площадка, външна поливна система и външно осветление. Процедурата за нея е открита в началото на този месец. Има подадена само една оферта на фирма „СК Билдинг“ за 249 692 лв. с ДДС.

Имотът, предназначен за детска академия в село Розово е почти 7 декара, застроената му площ е 791м2, а разгънатата му застроена площ е 1828 квадрата.

Проектът се финансира основно от бюджета на община Казанлък, съфинансиран е от програма „Красива България“.

Още от Казанлък: 

Кметът на Казанлък: Нека не само днес да ценим хуманната мисия на здравния работник

Кой е градът на розите в България? Любопитни факти, които не знаете

Полиция блокира Казанлък, няколко души са задържани

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com