Готова е програмата за Фестивала на розата

1475
Готова е програмата за Фестивала на розата
Снимка: БГНЕС

В детайли вече е готова програмата за Фестивал на розата 2017, който ще се проведе в Казанлък. Това каза Сребра Касева, началник на кабинета на кмета, пред "Фокус".

Касева уточни, че рамката ѝ е известна още от края на 2016 г. „Тогава тя представляваше интерес за туроператорите, които трябваше да направят своите туристически пакети“, каза още тя. По думите ѝ първото събитие в рамките на Фестивал на розата 2017 г. е конкурс–спектакълът за избор на Царица Роза на 12 май. Водещи на спектакъла ще бъдат Катерина Евро и Алексанър Кадиев. В дните на Фестивала ще се проведат редица конкурси и спектакли - конкурси за класически, модерни и характерни танци, конкурсът „Една българска роза“, спектакълът „Принцеси на розта“, конкурси за рисунка и детска песен и за втора поредна година Националният фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров – 1906 – 1989 г.“

В Казанлъшко искат до 4 лева за килограм розов цвят, чака се добра реколта

Розопроизводители от Казанлъшко искат между 3.50 и 4 лв. за килограм набран розов цвят. Тази година цената е по-висока, заради скока ...

Множество изложби ще бъдат открити по време на Фестивала на розата – юбилейна изложба на Ренина Лекова, пета международна изложба на съвременна малка графика „Мини Принт“, 15–ят фотопленер „В Долината на розите“, изложението „Хлябът на българина – обред, бит и вяра“, изложба на автентични български носии и др. Ще бъдат открити няколко базара, ориентирани най – вече към българските стоки – „От любов към българското“, Улица на занаятите, изложба – базар на цветя „Цветен Казанлък“.

Множество атракции включва програмата на Фестивала на розата тази година, сред тях „Танцувай с нас“. Ще бъде проведена и една нова инициатива , по идея на пътуващия архитект Пламен Мирянов – полет с балон. Желащите туристи ще могат да летят и с делтапланер. Сред атракциите за втора поредна година са и снимките с новоизбраната Царица Роза и нейните подгласнички.

Няколко съпътстващи фестивални събития са включени в програмата – националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“, Международен фолклорен фестивал, Фестивали на виното „Розе“ и на мажоретните състави и Международния зумба фестивал „В Розовата долина“.

Ритуалът „Розобер“, който представлява особен интерес за туристите ще се проведе на шест места. Началото е на 20 май в село Черганово, на 21 май – в село Розово, 27 май – в Горно Изворово, 28 май – Горно Черковище, на 3 юни – два розобера в селата Кънчево и Ръжена и на 4 юни е розоберът край Казанлък.

Правителството отпуска 500 000 лева изграждане на Музей на розата‏

Правителството отпусна 500 хиляди лева за изграждането на Музей на розата в Казанлък. Това каза за Агенция „Фокус” Галина С...

На финала на празника ще се проведе и традиционното шествие с участието на различни формации, ученици, детски градини, клубове, читалищни състави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора