X
 
 

Медицинският факултет в Стара Загора пречи на студенти да се преместят в друг ВУЗ

7295 0
photo of Медицинският факултет в Стара Загора пречи на студенти да се преместят в друг ВУЗ
Снимка: ПП ГЕРБ
Медицинският факултет на Тракийския университет възпрепятства студенти, които искат да напуснат или сменят учебното заведение с друго, заявява в свое становище, изпратено до медиите, Николай Диков, председател на групата на Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет - Стара Загора. До него вече са достигнали няколко конкретни казуса за отказ на администрацията да издаде академични справки на такива студенти, а той определи действията на университета като стара порочна практика. 

“Това са житейски пътища, които отвеждат младите хора в различни посоки и това е нормално, но не е нормално преподаватели и хора от администрацията да се месят в живота и съдбите на студентите”, категоричен е съветникът и се ангажира да търси гаранция от ръководството на висшето учебно заведение (ВУЗ) за прекратяване на порочната практика. Николай Диков подчертава, че няма политически подбуди в в предприетите от него действия и че е поел ангажимент да разреши проблема заради бъдещето на младите хора. 

Музеят на религиите - единствената оцеляла при опожаряването на Стара Загора сграда (СНИМКИ)

Ески джамия, която се намира в центъра на Стара Загора, е единствената обществена сграда, останала от града, какъвто е бил по времето н...

"По ред причини, всеки студент може да реши да се премести от един университет в друг, като на тази житейска необходимост съответстват конституционно гарантирани права! Това са български студенти, които желаят да получат образованието си в български висши учебни заведения", се казва в становището, както и, че "е абсолютно неприемливо именно хора от академичните среди да създават порочни практики, с които да ограничават конституционно гарантирани права на студентите! Освен това, България е страна, членка на Европейския съюз - обединение на държави, където свободата на придвижване е в основата на създаването на съюза!"

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...