Над 100 точки в дневния ред на последното заседание на общинския съвет в Стара Загора

1500
Над 100 точки в дневния ред на последното заседание на общинския съвет в Стара Загора
Снимка: Aктуално

Съветниците на Стара Загора гласуваха промяна в инвестиционната програма на последната си сесия днес, на която разгледаха над 100 точки, предаде репортер на Actualno.com.

Бяха преразпределени средства за осигуряване финансов ресурс за изграждане на стрийт фитнес в двора на училище „Иван Вазов“ за 17 хиляди лева, покупка на климатик за детска градина „Загоре“, 90 хиляди лева за изграждане на пристройка към читалището в кв. „Кольо Ганчев“ и отпускане на 100 хиляди лева на общинското дружество „Комплексен онкологичен център“ за закупуване и подмяна на рентгенова тръба, за да не се спре лъчетерапевтичната и диагностичната дейност на центъра.

„Писта Стара Загора“ събира елита на автомобилния спорт през уикенда

Автомобилното състезание „Писта Стара Загора", което е 4-ти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут ще се проведе на 28...

На последното си редовно заседание преди провеждането на местните избори през октомври старейшините избраха инж. Янчо Калоянов, заместник-кмет „Устройство на територията, строителство и инвестиции“, за временно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора. Временни ръководства бяха избрани и за селата Братя Кунчеви, Горно Ботево, Дълбоки, Еленино, Загоре, Змейово, Калитиново, Калояновец, Маджерито, Малка Верея, Могила, Оряховица, Преславен, Хан Аспарухово и Хрищени.

На първо и второ четене се прие Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за извършване на търговия и услуги в Община Стара Загора. Промените се отнасят за облекчения на условията за работа на лечебните заведения, по смисъла на Закона за лечебните заведения, здравните заведения - аптеки и дрогерии, по смисъла на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина; ветеринарномедицинските заведения и ветеринарномедицинските аптеки, по смисъла на Закона за ветеринарномедицинската дейност. Мотивите на вносителите са продиктувани от еднаквото третиране от досегашната наредбата досега на удълженото работно време на болници, центрове за спешна медицинска помощ, аптеки, ветеринарномедицински клиники и ветеринарномедицински аптеки, от една страна, и на ресторанти, увеселителни и питейни заведения и подобни, от друга. 

Съветниците приеха решение за създаване на ново звено в структурата на общинската администрация, което ще осигурява използването и поддръжката на новия културен център „Стара Загора“ - напълно обновената зрителна зала в Синдикалния дом. Беше приет и годишният отчет на кмета Живко Тодоров и беше избран представител на общината за извънредно общо събрание на акционерите на Индустриална зона „Загоре“.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com