Нова махала не може да се пребори с водата

11196
Нова махала не може да се пребори с водата
Снимка: БГНЕС

Усложнена остава обстановката в николаевското село Нова махала, предаде БГНЕС.

Голяма част от жителите на Нова махала вчера бяха евакуирани заради наводнението от река Тунджа. Има срутени 4 постройки, но са започнали да се пропукват и сгради. Доставена е храна на семействата, които са отказали евакуация.

Кметът на общината Косьо Косев, каза, че от БЧК ще осигурят всичко необходимо на пострадалите. Той поиска помощ от държавата, защото не може да се справи с бедствената ситуация. "Имаме нужда от инженерна техника, с която да може да бъде укрепена тази дига, този разлив, който става. Ние съгласуваме действията си с областния управител, той изпрати на место и хидроинженер, огледали са и мисля, че тука трябва да се започне работа до ден–два", каза още Косев.

По-рано днес от областния съвет на Българския Червен кръст в Стара Загора призоваха граждани, сдружения и фирми от област Николаево за оказване на помощ за пострадалите. Необходими са: бутилирана минерална вода; пакетирана трайна храна, готова за пряка консумация, консерви в нечупливи опаковки, сухари, бисквити, кроасани; дезинфектанти и почистващи разтвори; хигиенни материали – мокри кърпички, салфетки, тоалетна хартия. Кампанията ще се проведе в периода от днес до 18 декември, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа. Даренията се набират в офиса на Българския Червен кръст в Стара Загора, на адрес: ул."Хаджи Димитър Асенов" № 74.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора