X
 
 

Нови военнослужещи положиха клетва в Стара Загора (СНИМКИ) 

2066 0
Нови военнослужещи положиха клетва в Стара Загора (СНИМКИ) 
Снимка: Община Стара Загора
16 военнослужещи, от които 5 жени, които стават част от 2-ра Тунджанска механизирана бригада днес положиха своята военна клетва на тържествен ритуал във военно формирование 44200 в Стара Загора. 

„Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на 2-ра механизирана бригада, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ. Полагането на военна клетва е стара и свята воинска традиция, която се помни за цял живот - онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „Заклех се!“, каза в словото си командирът на 2-ра Тунджанска бригаден генерал Стоян Шопов. 

В бригадата предстоят още няколко приема на военнослужещи, а бригаден генерал Шопов се надява, че кампанията „Бъди войник“, която продължава и тази година, ще ще даде резултат, защото има засилен интерес към нея. Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада благодари за подкрепата, която получават от институциите и подчерта, че ще продължава съвместната работа за издигане на имиджа на българската армия. 

На официалната церемония присъстваха областният управител на Стара Загора Гергана Микова, колегата й от Хасково Стефка Здравкова и заместникът й Митко Петров, секретарят на община Стара Загора Делян Иванов, общинския съветник Динко Михайлов, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) - Стара Загора, близки на военнослужещите. 

Actualno.com

Етикети: