X
 
 

Обмислят изграждане на аула в Тракийския университет

922 0
Обмислят изграждане на аула в Тракийския университет
Изграждането на нова мултифункционална аула „Максима“ в Тракийския университет обсъдиха ректорът доц. Добри Ярков и изпълнителният директор на „Линднер България“ Вернер Хофман.

Обмисля се тя да бъде с от 500 до 700 седящи места, с модерен дизайн да и изцяло енергийно независима. Трябва да е и мултифункционална, за да е подходяща за лекции, концерти, събрания, промоции на студенти, както и да има обособена част за коктейли.

Тракийският университет с две нови специалности от областта на розопроизводството

Още от тази есен в Тракийския университет в Стара Загора ще се изучават две нови специалности от областта на розопризводството. Те бяха...

Около 4 - 5 декара е теренът, предвиден за изграждането на модерната сграда. Външният ѝ облик ще е съобразен с общата и ландшафтната архитектура на университетския комплекс, който е разположен на 72 хиляди квадратни метра разгърната застроена площ.

Необходимостта на Тракийския университет е сред наболелите, защото най-голямата зала, с която разполага висшето училище е с 300 седящи места и е в сградата на Медицинския факултет, който не е в т.нар. Студентско градче.

„Линднер България“, с която са обсъждани намеренията, е лидер в иновативните проекти, носител на много награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са окачените метални тавани на Терминал 5 на лондонското летище „Хийтроу“. 

Actualno.com

Етикети: