Осъдиха двама 17-годишни, ранили полицаи на протестите в Раднево

450
Осъдиха двама 17-годишни, ранили полицаи на протестите в Раднево
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Раднево постигна осъдителни присъди по две бързи производства срещу 17-годишния Г.Г. и К.К., на 17 г., и двамата от Раднево, за нанасяне на леки телесни повреди на четирима полицейски служители по хулигански подбуди.

На 12 май Районен съд-Раднево е наложил наказание от пет месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от една година и два месеца спрямо Г.Г. Той е признат за виновен за това, че на 4 май нанесъл леки телесни повреди на двама полицаи от ОД на МВР-Стара Загора по хулигански подбуди.

Биячите от Раднево остават в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста четиримата мъже, обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди в Раднево - Калчо Иванов...

На 11 май съдът е наложил наказание на К.К. от „пробация“, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с явяване и подписване пред пробационен служител с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца. Той е признат за виновен по същото обвинение като връсника си.

Присъдите са постигнати след споразумения между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрени от Районен съд-Раднево, и са окончателни.

По делото е установено, че на 4 май 2016 г., около 22 часа, в гр. Раднево група младежи съборили железни заграждения, поставени за охрана на обществения ред, край Автогарата.

Те се опитали да влязат в квартал „Кантона“ в гр. Раднево, като целта им била да преминат през полицейския кордон. Понеже не били допуснати, започнали да хвърлят срещу служителите на МВР камъни, парчета от асфалт, бордюри и други предмети, при което били ранени четирима полицейски служители от ОД на МВР -Стара Загора, от група Специализирани полицейски сили. Единият от полицаите е получил наранявания по лицето, а другите трима в краката.

Инициативен комитет ще постави исканията на гражданите на Раднево пред общинските власти

Инициативен комитет ще постави исканията на гражданите на Раднево пред общинските власти. Десет души избрани от протестиращите, ще отс...

Пострадалите били откарани в болницата за преглед. Служителят на МВР, който е с травми по лицето, е бил настанен за лечение, а колегите му били освободени след амбулаторно обслужване. Установено е, че полицейските служители са били ударени с парчета от бордюр, асфалт и камъни. По време на делото инспектор от Детска педагогическа стая от РУ на МВР-Раднево е провел беседи с непълнолетните Г.Г. и К.К., осъдени за посегателството срещу полицейските служители, като срещите му с тях ще продължат.

За периода от 5 май 2016 г. до 11 май 2016 г. Районна прокуратура-Раднево е образувала още шест досъдебни производства спрямо пет лица за извършване на непристойни действия по хулигански подбуди по време на обществени мероприятия в гр. Раднево. Две от разследванията се водят срещу две лица, хвърляли камъни по полицейски служители. Едно от разследванията е срещу неизвестен извършител, който се установява.

Под ръководството на Районна прокуратура-Раднево се извършват активни процесуално-следствени действия по случаите.

На протестите в Раднево имаше и ранени полицейски служители, и граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com