X
 
 

Поредна премиера за стотния сезон на старозагорския театър по Хайтов 

518 0
Поредна премиера за стотния сезон на старозагорския театър по Хайтов 
Снимка: ДТ "Гео Милев" - Стара Загора
Спектакълът "Мерак" по Николай Хайтов е поредната премиера за юбилейния стотен сезон на Драматичен театър (ДТ) "Гео Милев" в Стара Загора. 

„Стогодишният юбилей на театъра съвпада със сто години от рождението на големия български писател Николай Хайтов. Отбелязвяме тези годишнини с театрален проект, който събира три емблематични разказа - „Мерак”, „Мъжки времена” и „Дервишово семе”, споделя Надя Асенова, чието дело са драматизацията и постановката на спектакъла. „Мерак” ще Ви пренесе в Родопите, ще Ви срещне с българи и българи помаци, ще Ви разказва за любов, мъжество, чест, дълг, за изконния човешки инстинкт - продължаването на рода. Ще дръпне струните на скритите желания и стаените блянове на нашите герои, изправени пред непосилен избор… Вярвам, че ще обикнете тези герои, както ги обикнахме ние и ще припознаете у тях по нещо от себе си!", казва още Асенова. 

Сценографията на постановката е дело на Тодор Райков ,костюмите - на Анелия Райкова, музикалното оформление и консултациите по сценичен бой - на Камен Иванов, хореографията - на Христо Иванов, вокалите - на Лия Иванова. 

В ролите на Каньо, ходжа и дядото ще се превъплъти Георги Райчев. Иван Калошев ще бъде Рамадан и Мустафа, Кольо Стайков - Шебан, Стефан Борисов - Юмер и брат. Зрителите ще видят в тройна роля и Жоро Райчев, който ще бъде - кмет, Руфат и Мюмюн. Ирина Илиева ще се превъплъти в образите на Силвина и Звездичка. Цветомир Черкезов е комшията, а Николета Милкова - Емине. 

Премиерата на "Мерак" тази вечер от 19 часа на основната сцена на ДТ "Гео Милев", а спектакълът ще се играе и на 9 декември.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители