Пострадалите жени в Мъглиж са с опасност за живота

10316
Пострадалите жени в Мъглиж са с опасност за живота
Снимка: БГНЕС

Двете жени, които бяха ранени от взрива в завода в Мъглиж, са настанени в "Пирогов". Те са в много тежко състояние и реална опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

Лекарите от Клиниката по изгаряния се борят за живота им. 30-годишната жена е с 30% изгаряния, а 51-годишната жена е със 70% изгаряния.

Лазаров: Авария е довела до взрива в завода в Мъглиж

Авария по време на производствен процес е причина за взрива в предприятието "Балиста", произвеждащо пиротехнически изделия и ловни патр...

И двете са с инхалация на токсични газове. Към момента има пряка опасност за живота им.

Първите моментни отчетени данни от мобилната станция за измерване качеството на атмосферния въздух, разположенив град Мъглиж, показват, че няма превишения на праговите стойности по контролираните показатели.

Оценката на съответствието на средночасовите норми, за газовите емисии, показва спазване на регламентираните норми. Това става ясно от информацията на МОСВ.

Мобилната автоматична станция проследява в динамика концентрациите на показателите: серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид, озон, въглероден оксид, амоняк, метанови и неметанови въглеводороди, както и стандартния набор от метеорологични параметри - температура на въздуха, атмосферно налягане, скорост и посока на вятъра, относителна влажност и сила на слънчевото греене.

Взривеният завод в Мъглиж бил проверяван през октомври и ноември

Фирмата "Балиста", в чийто цех в Мъглиж днес избухна взрив и загина човек, е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани...

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилната станция ще измерва показателите на въздуха за минимален срок от 24 часа.

Взрив в производствена база за пиротехнически изделия в Мъглиж уби 45-годишен работник. Още четирима души са пострадали – две жени и двама мъже. Взривът стана в частния цех за ловни патрони и фойерверки. Сигналът към телефон 112 е получен в 11.27 часа, припомня БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора