Стара Загора получи терен за нов парк

5603
Стара Загора получи терен за нов парк
Снимка: БГНЕС

Договор за деактуване на 90 декара земя държавна собственост в Стара Загора подписаха областният управител Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров. Досега земята беше във владение на Министерството на отбраната. Сега на терена на бившите артилерийски казарми ще бъде изграден парк от 70 декара и спортен център, информира БНР.

Проектът на община Стара Загора получи финансиране от 4 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството. Бъдещият парк, който ще бъде изграден върху 70 декара, ще облагороди градската среда в четири квартала - Казански, Три чучура, Три чучура-север и Железник. В него, освен зелени и водни площи, ще има велоалеи, игрища за футбол, тенис на корт и бадминтон, детски площадки и мини зоопарк.

Открит е реновиран офис на „Български пощи” в Стара Загора

Главният изпълнителен директор на Български пощи Валентин Петков и областният управител Живка Аладжова откриха днес обновен салон на Бъ...

В петък ще бъде общественото обсъждане на Подробния устройствен план, на 29 май ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет. След законовия срок за възражения от страна на засегнатите страни - общината и военното ведомство, ще бъде обявена и обществената поръчка по проектирането и изпълнението.

В първия етап от реализацията на проекта ще бъде построен парк с атракциони и зони за отдих и спорт с отпуснатите от публично-инвестиционната програма на правителството 4 млн. лева.

По същата програма община Стара Загора ще може да кандидатства и през 2015 г. за изпълнението на втория етап от проекта, който предвижда изграждането в южната част, на площ 20 дка, на многофункционална спортна зала, уточни областният управител. За нея ще бъдат необходими още 15 млн. лв., допълни кметът Тодоров, цитиран от БТА.

 

Преустройват конфликтно кръстовище в Стара Загора

След два месеца ще бъде изградено кръгово движение на конфликтното кръстовище на улиците „Авг. Траяна" и „Хан Аспарух" в Ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора