X
 
 

Стара Загора посреща ултрамаратонеца Красимир Георгиев и още спортисти в събота

1142 0
photo of Стара Загора посреща ултрамаратонеца Красимир Георгиев и още спортисти в събота
Снимка: Pixabay.com
На 11 май, събота, Стара Загора ще е част от Еврокоридор N 8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Стартът на бегача ще бъде в 9:30 пред спортна зала „Иван Вазов“ и желаещите могат да пробягат заедно с него първите му 100 метра в Града на липите по трасето му до Адриатическо море. Началната точка на Георгиев е Черно море, а зад спортната се обединяват хиляди хора от България, Северна Македония и Албания. Коридор N 8 е транспортната връзка между Адриатическо и Черно море и преминава през София, Скопие и Тирана. При завършването на железопътната и пътна инфраструктура ще е гаранция за икономическия ръст, развитието на бизнеса, туризма, спорта на гражданите не само в България, Албания и Северна Македония, а и за целия регион на Югоизточна Европа.

В масовия крос с Красимир Георгиев ще тичат и участниците в VIII детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Гости на игрите ще е заслужилият майстор на спорта (змс) Йорданка Благоева, председател на организационния комитет на игрите, змс Александър Томов и други известни спортисти. Игрите се организират с подкрепата на Обществения дарителски фонд, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, фирми, приятели и членове на Граждански клуб ЛИПА. Началото на игрите е в 10 часа пред спортна зала “Иван Вазов”.

На спортните игрища зад Централната поща в 11 часа ще започнат и традиционните работнически игри, организирани от Конфедерацията на независимите синдикати в България. Участниците ще мерят сили във футбол, дърпане на въже, тенис на корт, дартс и петанк. В състезанията ще участват отбори на община Стара Загора, Областната дирекция на МВР, ВиК - Стара Загора“, „Мини Марица-изток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Срещите по тенис на корт и петанк ще се проведат в парк „Артилерийски“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители