"Ти си ключът. Отвори Бузлуджа" е мотото на тазгодишния фестивал

4281
"Ти си ключът. Отвори Бузлуджа" е мотото на тазгодишния фестивал
Снимка: Община Казанлък

В продължение на три дни Балканът около паметника Бузлуджа ще ври и кипи с вълнуващи концерти вечер и любопитни културни събития денем. Епицентърът на случващото се е поляната при хижа Бузлуджа. Фестивалът OPEN BUZLUDZHA се провежда на 19, 20 и 21 август в подкрепа на опазването на монумента и това е за втора поредна година. Организатори са фондация „Проект Бузлуджа“, Община Казанлък и Bar Dak. Усетете настроението с промо видеото на събитието.  

Тази година фестивалът се провежда под мотото „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа.“, защото вярваме, че заедно можем да отворим всяка врата. Актуалната цел е обезопасяването на монумент Бузлуджа и отварянето му за посетители в актуалния му вид.  

Кметът на Казанлък: За събуждането на Бузлуджа трябва да се мисли смело

Арх. Дора Иванова представи идеите си за обезопасяване и функциониране на сградата на паметника Бузлуджа  миналата вечер пред дари...

OPEN BUZLUDZHA 2022 ще взриви публиката с P.I.F., Керана и космонавтите, Уикеда, както и много рок, пънк и джаз групи, сред които Cool Den, The Lefties, Спални места, Lucky Number Nick, Nana&The Gang, Bad Cast. За любителите на електронната музика ще има и втора електро сцена с DJ сетове до зори. Третият фестивален ден е в стил джаз със специалното участие на Държавна опера Стара Загора, които ще завладеят сцената със спектакъла “Джазоспекция”.

В дневната програма посетителите ще могат да научат повече за културно-историческото наследство, за региона, за Бузлуджа чрез лекции и интерактивни игри. Освен това, ще могат да участват в работилници, туристически обиколки, фотоконкурс, спортни занимания, театър и много други забавления за цялото семейство. Барове с храна и напитки, палатков лагер и шатъл бус от Казанлък са предвидени от организаторите. 

Само до средата на месец май или до изчерпване на количествата, любителите на музиката, природата и културното наследство могат да вземат своя промоционален Early Bird билет на специалната цена от 29 лева в мрежата на Eventim или на касите на EasyPay. Цената на тридневен фестивален билет, закупен на място, ще бъде 49 лева.  

Миналата година фестивалът се проведе под мото „Музика за мозайка“ като целта беше опазването на мозайките от външния кръг на паметника Бузлуджа. Благодарение на събитието, както и на дарители и осиновители на мозайки, тази цел беше постигната успешно. Вече всички стенни мозайки в паметника са защитени и спасени от разруха.  

Откриха мъж в безпомощно състояние, вързан за дърво под Бузлуджа

Откриха гол мъж, вързан за дърво под Бузлуджа. Мъжът е намерен в безпомощно състояние с няколко прободни рани. Не е известно колко врем...

През 2021 година паметникът е посетен от 50 000 човека, които искат, но не могат да влязат. Осигуряването на достъп в сградата е важна стъпка за осведомеността и устойчивото развитие на проекта. Първата неотменна мярка е обезопасяването на покрива с обща площ 2500 кв.м., за което са необходими 75 лв. на квадратен метър. Приходите от фестивала ще бъдат използвани за дейностите по обезопасяване и социализиране на паметника Бузлуджа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора