В Гълъбово отчетоха завишени стойности на серен диоксид във въздуха

242
В Гълъбово отчетоха завишени стойности на серен диоксид във въздуха

Снощи Автоматичната измервателна станция за контрол на въздуха в град Гълъбово регистрира превишение на алармения праг по показател серен диоксид.

Концентрации, превишаващи праговите стойности на средночасовата норма от 350 микрограма на кубичен метър, са отчетени в 21:00, 22:00 и 23:00 часа и са съответно 1.9 ; 2.6 и 1.5 пъти по-високи от допустимата норма.

Гълъбово пак обгазен със серен диоксид

В град Гълъбово е отчетено превишение на алармения праг за серен диоксид, съобщиха снощи от Регионалната инспекция по околната среда и ...

Източник на замърсяването със серен диоксид в град Гълъбово са четирите топлоелектрически централи от енергиен комплекс "Марица Изток", пише "Дарик нюз".

На операторите са издадени предписания за предприемане на незабавни мерки за намаляване на мощностите с цел ограничаване на емисиите на серен диоксид в атмосферния въздух.

В 24:00 часа в резултат на предприетите действия от операторите на централите, нивата на серен диоксид са под регламентираната средночасова норма.

Останалите пунктове за мониторинг на въздуха в област Стара Загора не отчитат превишения на нормите по контролираните показатели за същия период и към сутрешните часове на днешния ден.

AES към НЕК: Платете ни, за да платим на "Мини Марица" и да има по-евтин ток

Възможността една от американските централи в лицето на ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” да свали цената за разполагаемост и с това и...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора