X
 
 

За месец и половина възстановиха покрива на ударената от мълнии къща в Казанлък (СНИМКИ)

2187 0
photo of За месец и половина възстановиха покрива на ударената от мълнии къща в Казанлък (СНИМКИ)
Снимка: Община Казанлък
След месец и половина Красимира и Михаил Иванови, чиято къща остана без покрив по време на юнските бури, вече са у дома. В нощта на 2 срещу 3 юни покривът на къщата на казанлъшкото семейство изгоря напълно, след като беше ударен от две мълнии, които предизвикаха пожар. Тогава кметът на Казанлък Галина Стоянова пое ангажимент общината да помогне за възстановяването му. По нейно разпореждане семейство Иванови бяха настанени в общинско жилище, а общински екипи започнаха разчистването и обезопасяването на къщата. С подкрепата на местния бизнес, откликнал на призива на казанлъшкия кмет, сградата вече е с нов покрив.

„Ролята на Общината беше да осигури материалите, връзката с хората, които искат да помогнат, да направим организацията с проектиране на конструкцията, да организираме работата на място и да осигурим къде да нощуват стопаните на къщата. Така че, община Казанлък не е отделила нито стотинка от бюджета си, но подпомогна процеса с логистика, с експертна помощ и координация. Постигнато е това, което най–много плашеше стопаните, че дъждовете са много, а няма покрив. Е, вече имат покрив", казва Галина Стоянова. 

15 казанлъшки фирми са дарили труд и строителни материали на обща стойност 23 200 лева за възстановяването на изгорелия покрив. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители