Закриват два язовира в Старозагорско

10709
Закриват два язовира в Старозагорско

Два язовира в Старозагорска област ще бъдат изведени от експлоатация като потенциално опасни. Това съобщи областният управител Георги Ранов в четвъртък след завършването на мащабна проверка на водните обекти в областта. Язовирите „Сухата река 1" в Чирпан и „Янчов кладенец" в чирпанското село Средно градище ще бъдат разрушени и извадени от списъка на общинските и държавни водоеми. За 12 язовира е било дадено предписание да поддържат само 50 на сто от работния си обем през зимата, предаде Стандарт нюз.

Междуведомствената комисия е проверила общо 32 язовира. „На територията на областта няма водни обекти с неизяснена собственост, няма и язовири, които се намират в предаварийно състояние и застрашават инфраструктурата на близко разположени до тях населени места, увери областният управител Ранов. Общо 29 са общинските язовири в Старозагорско, един е собственост на „Напоителни системи", един на земеделското министерство и един частен.

106 са рисковите водоеми в страната

Рисковите водоеми в страната са 106. Това съобщи по време на заседание на ресорната парламентарна комисия зам.-министърът на околната с...

Осем от язовирите, основно на територията на „Мини Марица-изток", не били хидротехнически съоръжения, използували се като пасища или са били дадени на дружеството за нуждите на въгледобива.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com