X
 
 

Залесителна акция ще има утре в Стара Загора 

1167 0
photo of Залесителна акция ще има утре в Стара Загора 
Снимка: pixabay.com
Залесителната акция в Стара Загора, която беше обявена в края на септември, ще се проведе утре, 9 ноември. За желаещите да се включат в засаждането и отглеждането на нова гора в района на кв. „Дъбрава“ - местностите Зайчева поляна и Магарешка поляна, от община Стара Загора е осигурен безплатен транспорт. Първите автобуси ще тръгнат в 9 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев" и ще се движат през половин час до 16 часа. 

Целта на инициативата е всяка година да се засаждат най-малко 10 хиляди дъбови фиданки, за да се допълни горският фонд и да се озеленят пространствата, които пострадаха по време на пожарите през 2007 година. 

Живко Тодоров: Това е последният ми мандат като кмет на Стара Загора

"За себе си смятам, че човек има определен капацитет от време, който може да използва за положителни промено, и той не бива да се задър...

Идеята за него е на кмета Живко Тодоров, а зад каузата обединяват усилия общинската администрация, Регионалната дирекция на горите, Държавното горско стопанство и Спасителният център за диви животни „Зелени балкани“. Досега участие в засаждането и отглеждането на гора са заявили представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора и граждани.  

Технологията за засаждане на фиданките ще се разяснява на място от специалисти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители