Атака алармира: Водата в Търговище не става за пиене

9563
Атака алармира: Водата в Търговище не става за пиене
Снимка: Thinkstock

Националистът настоя да се подобри качеството на услугата от страна на ВиК-Търговище.

Депутатът от АТАКА Николай Александров повдигна въпроса за цената на водата в Търговище по време на извънредния парламентарен контрол във вторник.

Десетки излязоха на протест срещу мътната вода в Шумен

Около 100 шуменци излязоха на протест срещу мътната вода пред централата на ВиК. Той бе организиран в социалната мрежа от група "Шуменц...

Според данните му цената на кубик вода за питейни нужди в града е сред най-високите в страната – 2.72 лв. Водата, по думите на гражданите, мирише на тиня и не става за пиене. Има и проблеми, свързани с ВиК мрежата, информира от парламентарната трибуна Александров. 

Той отбеляза, че Търговище черпи вода от язовир Тича, който не е за питейни нужди и липсва пречиствателна станция. Съща така подчерта, че в сметката за вода се начислява такса „от общ водомер“, вода, която не е ползвана, но се зачислява на всеки.

В тази връзка депутатът от АТАКА Александров попита регионалния министър Лиляна Павлова: „Какво точно възнамерява да се направи с високата цена на водата и с подобряването качеството на услугата от страна на ВиК-Търговище?“

Министър Павлова заяви, че са предвидени инвестиции до 2020 г. във ВиК-Търговище по програмата за околна среда. Тя подчерта, че има становище на РЗИ-Търговище, според което не се забранява пиенето и къпането. Има обаче инструкция да се увеличи хлорът, за да се обеззарази. По думите й  „замътняването се получава при обилни валежи и снеготопене”.

Авария остави без вода седем квартала в Сливен

Авария остави без вода седем квартала в Сливен. Поради извършване на ремонт до 16.00 часа ще бъде прекъснато водоподаването в кв. &bdqu...

Александров призова Павлова да направи така, че хората още тази година, а не чак през 2020 г. да пият чиста вода. Той беше категоричен, че тези инвестиции са необходими сега, а не след години,  за да се осигури по-добро място за живот на хората в региона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com