X
 
 

Омуртаг от 30 години е на воден режим

6439 3
Омуртаг от 30 години е на воден режим
Снимка: iStock/Guliver
Един град в България е с постоянен режим на водата вече 30 години. Жителите на Омуртаг не помнят кога за последно са имали непрекъснато водоподаване, разказва bTV.

В Омуртаг от безводието всеки се спасява сам, като Павел, който е сложил обемен резервоар в дома си, за да има вода постоянно.

Хората от омуртажко село вече 60 дни са без вода

Жителите на село Кестеняво в община Омуртаг вече близо 60 дни са без вода. Според кмета на селото - Фикрет Расимов, причина за това е п...

Той пълни резервоара сутрин, когато пуснат водата, и през деня си харчи от нея. За пиене купува бутилирана вода от магазина. Градът е на воден режим повече от 30 години.

Заради стария водопровод и сушата, в момента водата има по 4 часа сутрин и вечер.

Инж. Танер Исмаилов – началник район Омуртаг във ВиК-Търговище, обяснява, че режимът е малко по-добре през пдледните 5 години. Ако в петък завали, може да се премине към постоянно водоподаване през деня, обясни той.

Проекти за алтернативно водоснабдяване е имало няколко и дори са построени съоръжения, за да се ползва язовир Ястребино. Плановете не се случили и решението на проблема е в застой.

Ловеч също въвежда режим на водата

В Ловеч отново се въвежда режим на водата заради намалелия дебит на водоизточниците. От тази вечер водоподаването ще бъде спирано от 2...

Какво се случи с шефа на ВиК-Перник след днешната министерска визита в измъчвания от воден режим град, прочетете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Народа да се вдига на въоръжено въстание за избиване на мафиотската власт и устройване на йова нормална държава!!!!
  • Октомври 2 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
    Очевидно е как е дошла 30 годишната дЪмокрация в град Омуртаг. С обезлюдяване и Воден режим. Наистина една зловеща годишнина. F....F 10111989 F...F AND...
  • Ехо 1 Ехо преди 3 месеца Профил на трол?
    Я, колко добре са в Омуртаг! А перничани си измислят протест! Хайде на режим и в София, Варна, Пловдив и Бургас и стига глезотии!
Последно в Актуално