По морето всяко осмо такси е в нарушение

1855
По морето всяко осмо такси е в нарушение

Засилени проверки на таксиметрови автомобили се провеждат във Варна, Добрич, Балчик и курортите „Златни пясъци” и „Свети Константин и Елена”.

В проверките участват служители на Държавната автомобилна инспекция и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор във Варна.

Заловиха 15 нелегални мигранти в 2 таксита край с. Лозен

Полицията в София разби част от канал за трафик на нелегални мигранти. Задържани са двама таксиметрови шофьори и около 15 чужди граждан...

От проверените 135 автомобила от началото на месеца, са открити 8 нарушения. С днешните нарушения актовете стават 10. Това означава всяко 8-то такси е в някакъв вид нарушение, пише News.bg.

Проверените таксиметрови коли са в Каварна, Балчик, Албена, Златни пясъци, Дружба, Варна, Летище Варна, Шумен и Търговище

От Агенцията разказаха и уникален случай, на кото са попаднали – таксиметров автомобил с помпа, която раздувала с близо 70% километража.

Този случай е заловен на принципа „таен клиент”, а таксито е изминало разстоянието между летище „Варна” и хотелски комплекс в града. Вместо 12.5 апаратът отчел 20 километра. Установено е разминаване на предварително измерените километри с изминатите. След проверка от инспекторите, таксито е откарано на сервиз, където е открито монтирано устройство.

Официално - копърките се завръщат

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси. Приетите изменения на практика връщат такситата, които в...

Нарушителят, заловен с помпа, може да бъде подведен под наказателна отговорност. Санкцията за подобно първо нарушение е от 200 до 500 лв.

Освен таксито с помпата, днес е хванато и още едно, което е било с технически неизправен касов апарат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com