В Североизточна България движението остава затруднено

2578
В Североизточна България движението остава затруднено
Снимка: БГНЕС

Пътищата в Западна България са проходими при зимни условя, но в Североизточна България движението остава затруднено. Това съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ директорът на Ситуационния център на АПИ Денислав Пейчев.

„В Североизточна България сериозни проблеми създава ураганният вятър, заради който се образуват виелици и преспи. На места няма почти никаква видимост и много пътища са затворени. Пътят Русе –Шумен е затворен.

Хора закъсаха 8 часа на пътя, 112 не вдига

Осем часа престояха десетки коли в преспите на отсечката с. Шейново - с. Дунавци, Старозагорско. Хората се възмущаваха как е възможно д...

Също и пътят Силистра – Шумен е затворен. Успяхме да отворим пътя Велико Търново – Търговище, който свързва два големи града и има много трафик. Остават ограничения в Областите Разград и Търговище, където част от третокласната пътна мрежа е затворена. Проблем има и на ГКПП Капитан Андреево, който е затворен заради наводнение.

Трафикът се пренасочва през ГКПП Лесово“, каза Денислав Пейчев. Той допълни, че на АМ „Хемус“ има силни навявания, заради което може да се наложи поетапно спиране на движението на някои участъци, но след снегопочистването, движението ще се пуска.

„При необходимост има възможност на терен да излязат още машини, които да помогнат с почистването на пътищата”, допълни Денислав Пейчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен