Джокович срещу Федерер - и на финала в Рим

18701
Джокович срещу Федерер - и на финала в Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

Роджър Федерер срещу Новак Джокович – на този сблъсък ще станат свидетели тенис феновете по цял свят за трети път през сезона. Както и досега, двамата най-добри в света тенисисти ще се срещнат на финал – този път на Мастърса в Рим. В Дубай победата беше за Федерер, но в Индиън Уелс Джокович взе реванш и първа Мастърс титла за годината. А общо двамата са играли цели 38 мача, при 20 победи за Федерер и 18 за Ноле.

Финалът между Федерер и Джокович стана възможен, след като Маестрото набързо смаза съпротивата на сънародника си Стан Вавринка – 6:4, 6:2. Интрига в мача имаше в първата част на първия сет, когато Вавринка поведе с 3:0 гейма, но дотам. След това Федерер се развихри, а и Стан помогна максимално с нисък процент първи сервис и никакъв отговор на агресивните ретури на Роджър, като заличи всички добри впечатления след снощния си успех над Надал.

Честит рожден ден, Гришо!

Първата ракета на България Григор Димитров днес навършва 24 години. Най-успешният ни тенисист е роден на 16 май 1991 г. в Хасково. Пре...

По-рано днес Джокович мина също в два сета - 6:4, 6:4, срещу Давид Ферер. Събринът имаше някои затруднения, но като цяло в решителните моменти беше безгрешен и не даде шанс на испанеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com