Дъждът спря мача на Пиронкова на Уимбълдън

18022
Дъждът спря мача на Пиронкова на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Англия си е Англия, а може би най-вълнуващият тенис турнир в света „Уимбълдън” винаги е страдал от английското дъждовно време. Дъждът се намеси и към края на днешния първи ден, като прекъсна мача на първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова срещу американката Варвара Лепченко. Водата се изсипа от небето точно когато Пиронкова поведе със сет, но Лепченко направи пробив във втория сет и води с 2:0 гейма в него.

В първия сет трудностите се появиха първо при Пиронкова – при 2:2 гейма Лепченко достигна до 0:40 на сервис на българката, но тя показа кураж и здрави нерви, печелейки следващите пет разигравания. Пиронкова можеше веднага да се възползва от психологическия импулс, но на свой ред изпусна точка за пробив. Сагата с пропуснатите възможности продължи и в седмия гейм, като Лепченко имаше нови четири точки за пробив, но Цвети отново удържа и продължи да води в резултата, тъй като сервираше първа. Тя можеше да бъде пробита и в деветия гейм, когато Лепченко получи 15:40, но Пиронкова вкара в действие сервиса и отново се измъкна като Худини. Стигна се до тайбрек и там нашето момиче, след нова спираща дъха драма, измъкна частта, след като Лепченко имаше сетбол при 5:6 точки и взе своето с печеливш бекхенд.

Цвети и Григор започват участието си на Уимбълдън в един ден

Двамата български представители в основната схема на Откритото първенство на Великобритания - Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще з...

Началото на втората част се превърна в провал за Цвети. За разлика от първата част българката лесно сдаде сервиса си и изостана с 0:2, но точно тогава заваля, което може би е в плюс за Пиронкова, защото Лепченко тръгна по възходяща, а паузата може да я охлади. Доиграването ще е утре.

Мъжката схема


В друг, крайно интересен мач от първи кръг на „Уимбълдън”, но при мъжете, соченият за потенциално разочарование на турнира от Actualno.com Жо-Вилфред Цонга се добра до възможност да сервира за победата в петия сет срещу Юрген Мелцер (6:1, 3:6, 3:6, 6:2, 5:4) и точно тогава заваля. Мачът започна ударно за Цонга, който в първия сет попиля Мелцер, но дори в тези моменти на тотално надмощие си личеше, че Жо не е константен на сервис и по-лесно пробиваше, отколкото се справяше на свой начален удар.

Уимбълдън 2014 - мътно и кърваво при жените

В разгара на световното първенство по футбол едва ли много хора ще обърнат внимание, че на 23 юни започва най-престижният и в последно ...

След убедителното начало за французина дойде сривът – два поредни сета от по 6:3 гейма, в които Мелцер не сдаде нито веднъж подаването си, макар че Цонга беше близо до връщане на двата пробива в тези две части всеки път, след като изостанеше. На старта на четвъртия сет Цонга проби и пое пак контрола, като направи още един пробив за 5:2 гейма след неуспешен опит на Мелцер за форхенд по обратния диагонал. Логично Цонга затвори сета с гейм на нула и вкара нещата в решаващ пети сет.

В петата част Цонга проби за 2:1 гейма, от трети опит, в страшно атрактивен гейм, в който Мелцер спаси две критични ситуации с добър усет на мрежата, изкарал от нерви Цонга и с удар на линията от форхенд. В крайна сметка обаче австриецът се пропука точно от форхенд. След това австриецът, който по-рано ходи на няколко пъти до съблекалнята заради проблеми със стомаха, се оплака, че вече е прекалено тъмно за игра, но главният съдия не се трогна. Така нещата стигнаха до 5:4 и сервис на Цонга, но тогава небето реши, че тенисът в Лондон за днес трябва да спре и дъждът затвори кортовете на "Уимбълдън".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com