Григор Димитров с победа и загуба навръх Нова година

19752

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна годината със загуба, след като в мач от втория кръг на турнира в Брисбейн загуби с 5:7, 5:7 от хърватина Марин Чилич. Така Григор взема само 20 точки от състезанието, след като през миналата година стигна финал тук и имаше да защитава 150 пункта.

Срещата се разви неприятно предвид факта, че Димитров пръв имаше точки за пробив и в двата сета, но не успя да вземе своето. В първия българинът не взе предимство при общо три шанса при резултат 3:3 и 4:4 гейма, спаси три поредни сетбола при 4:5, но при 5:6 Чилич успя да пробие. Във втората част Григор имаше два шанса за пробив при 2:2, но отново не можа да вземе аванс и пак при 5:6 Чилич спечели подаването му от втори опит, след като и при двата шанса Димитров не можа да вкара първи сервис.

Ударен старт на сезона за Григор Димитров

Най-добрият ни тенесист победи категорично холандеца Робин Хаасе с 2:0 сета (6:2, 6:3) на старта на турнира в Бризбейн. Наградният фонд...

Все пак първият ден на новата година не се оказа толкова лош за Григор, който спечели на двойки - 0:6, 6:4, 10:4. Така, заедно с партньора си Жереми Шарди, Григор ще играе на четвъртфинал на двойки в турнира с Роджър Федерер и Никола Маю.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com