Латвиец спря Григор Димитров в Холандия

30850
Латвиец спря Григор Димитров в Холандия
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата българска ракета в мъжкия тенис Григор Димитров беше спрян от латвиеца Ернест Гулбис още във втори кръг от турнира в Ротердам, Холандия. Родената в Хасково наша звезда падна с 4:6, 6:7 (3). Поражението дойде заради много слабо представяне на Гришо в началото на мача. В края той напипа ритъма си и мачът стана истинска битка, но в крайна сметка тя беше спечелена от латвиеца.

В първия сет процентът първи начален удар на Григор бе много нисък, грешките в играта му определено не липсваха, ретурът често попадаше в аут или в мрежата. Гулбис от своя страна бе стабилен в почти всеки компонент, а най-впечатляващ бе изключителният му сервисът, който в голяма част от двубоя не даде никакви шансове на противника му и на няколко пъти го измъкна от много тежки ситуации, информира Tenniskafe.

Гришо разкри: Никога не съм искал автограф

На Григор Димитров никога не му се е случвало да иска или да взима автограф. Той разкри това в кратко интервю за рубриката "Последният ...

Срещата започна с ранен пробив в сметката на Ернест Гулбис, а при резултат 3:1 дори имаше още две възможности да спечели подаването на българина, но Григор се отърва. В първия сет Гулбис един единствен път бе изправен пред трудности в свой гейм, а това стана при 4:3, когато Григор на два пъти достигна до дюс, но в тези моменти серия от гръмотевични сервиси, включително и ас на точка за спечелване на гейма, позволиха на латвиеца да се измъкне, а до края на сета не срещна никакви проблеми в своите подавания.

Във втората част Димитров повиши нивото, а в самото начало дори имаше отличен шанс за първи път в мача да пробие, повеждайки с 0:40, но Гулбис спечели пет поредни точки благодарение на сервис, първата и последната от които след асове.

В седмия гейм на сета Григор за втори път блесна с хотдог, изпълнен с отскок във въздуха, след като противникът му го хвана в крачка, а самото разиграване предложи страхотен тенис, но завърши с неточност на българина и доведе до два поредни брейкбола. За щастие нашето момче се измъкна, а при 5:4, след фамозен минаващ уинър от бекхенд, на свой ред стигна до две точки за пробив с цената на сетбол, но отново сервисът измъкна латвиеца. В тайбрека Гулбис проби след красив лоб, при 5:2 Григор сбърка воле и накрая с форхенд уинър сложи край на срещата.

Заради ранното отпадане Димитров ще отстъпи в ранглистата с едно място - ще стане 20-ти, след като през миналата година игра полуфинал в Ротердам и имаше 180 точки за защитаване. Ако обаче Гулбис стигне до финал, Димитров може да загуби и още една позиция.

Григор Димитров пречупи Турсунов на старта в Ротердам

6:2, 1:6, 6:4 – Григор Димитров започна с успех участието си на силния турнир в Ротердам от серията 500, побеждавайки с 2:1 сета ...

Следващият турнир, на който Димитров е заявил участие, е започващото на 24 февруари състезание от категорията АТР 500 в Акапулко, провеждащо се на твърди кортове, а през месец март е заявил участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com