Nike реши да се върне при Шарапова

1030
Nike реши да се върне при Шарапова
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската компания за спортни облекла, обувки и оборудване Nike поднови партньорството си руската тенисистка Мария Шарапова. Съобщението за решението на компанията дойде няколко часа след като Международната тенис федерация обяви, че я наказва със спиране на правата за две години, заради употреба на допинг.

"Независимата комисия на Международната федерация по тенис установи, че Мария не е нарушила съзнателно регламента", изтъкна американският спортен гигант в комюнике. "Мария винаги е имала ясна позиция. Тя поднесе извиненията си за грешката и ще обжалва наказанието", се казва още в текста, пише БГНЕС.

Забраниха на Шарапова да се състезава за период от 2 години

Руската тенисистка Мария Шарапова бе наказана със спиране на правата за две години, заради употреба на допинг, обявиха от Международн...

От Nike заявяват, че се надяват Мария Шарапова да се върне на тенис кортовете и че ще продължат да работят с нея.

Руската тенисистка бе наказана със спиране на правата за две години, заради употреба на допинг, обявиха по-рано от Международната тенис федерация. Носителката на 5 титли от Големия шлем бе уловена с мелдоний в кръвта по-рано тази година, след което призна, че е взимала веществото, след като то е влязло в забранения списък на WADA. "Независим трибунал постанови, че Мария Шарапова е нарушила антидопинговите правила и като резултат отменя нейните резултати и ѝ налага наказание спиране на състезателните правил в срок от 2 години, започващ от 26 януари 2016", се казва в съобщението на официалния сайт на ITF. Комисия на федерацията обаче е установила липса на умисъл при провинението на Шарапова. Самата тя заяви, че ще обжалва продължителността на наказанието.

"Трибуналът правилно отсъди, че аз не съм нарушила умишлено правилата, но аз не мога да приема твърде тежкото наказание от 2 години. Трибуналът прие, че не съм направило умишлено нищо лошо, но въпреки това искат да ми забранят да играя през следващите две години. Аз веднага ще обжалвам продължителността на наказанието пред Спортния арбитражен съд", написа Шарапова във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com