Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма спирка: Гришо атакува втора титла за годината след бой над Хачанов в Марсилия (ВИДЕО)

10 февруари 2024, 22:30 часа • 5107 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров продължава с отличното си представяне от началото на годината. Родният тенисист е на крачка от втора титла, след като се класира за финала на турнира от сериите АТР 250 в Марсилия. На 1/2-финалите българинът елиминира световният номер 18 Карен Хачанов в изключително оспорван мач. Двубоят завърши при резултат 6:7 (3), 6:4 и 7:6 (5) в полза на Гришо.

Първият сет бе много оспорван

Мачът започна по кошмарен начин за Григор Димитров, който допусна пробив още в първия гейм. След това Хачанов взе своето подаване, за да направи резултата 2:0 в своя полза. Последва размяна на геймове и руснакът поведе с 5:3.

Деветият гейм бе много проблематичен за Григор, който паси два сетбола, за да направи резултата 5:4. Веднага след това българинът успя да пробие съперника си и да изравни. Последва нова размяна на геймове за 6:6 и така се стигна до тайбрек. В него руският тенисист показа по-здрава психика и затвори частта със 7:6 (3).

Григор взе втория сет

Втората част стартира отлично за Григор Димитров, който още в първия гейм проби съперника си. След това първата ракета на България затвърди пробива си и поведе с 2:0. Двамата тенисисти си размениха геймове и резултатът стана 3:2 за Гришо. В шестия гейм обаче родният тенисист не се представи по най-добрия начин и допусна да бъде пробит за 3:3.

Още в следващия гейм обаче Димитров успя да върне пробива и да поведе с 4:3. След това той взе подаването си и бе само на гейм от спечелването на сета. Хачанов обаче не се предаде и от своя страна върна един гейм за 5:4. Силите на руснака обаче не стигнаха за нищо повече и Григор взе частта като изравни сетовете – 1:1.

Третият сет бе много оспорван

В самото начало на третия сет Григор Димитров можеше да пробие съперника си, но Карен Хачанов устоя на натиска на българския тенисист и спечели гейма. Последва размяна на геймове и резултатът стана 3:3. В седмия гейм Гришо бе близо до нов пробив, но за пореден път не се възползва от ситуацията и руснакът поведе с 4:3.

Двамата тенисисти продължиха да демонстрират страхотна игра и така се стигна до 5:5. Хачанов успя да вземе 11-ия гейм, за да поведе с 6:5. Григор обаче успя да изравни и прати мача в тайбрек. В него българският тенисист се представи на много високо ниво като спечели сета с 7:6(5), а с това и двубоя.

По този начин Григор Димитров се класира за финала на турнира в Марсилия, където ще срещне Юго Умбер, който по-рано днес елиминира Хуберт Хуркач.

В началото на годината Григор Димитров триумфира с титлата на турнира в Бризбън.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес