След Лудогорец и Григор Димитров вдига на крака България

79837
След Лудогорец и Григор Димитров вдига на крака България
Снимка: БГНЕС

В последния четвъртфинален мач от турнира в Акапулко, първата ни ракета при мъжете Григор Димитров пречупи коравия Ернест Гулбис - 4:6, 7:6 (2), 7:5. Така Григор ще срещне Анди Мъри утре сутринта в полуфинален сблъсък в Акапулко. Освен всичко друго, Григор си върна за загубата от Гулбис в Амстердам и отново влиза в топ 20 на света.

Срещата започна с цели четири поредни пробива, като Григор на два пъти повеждаше, но и двата пъти Гулбис се връщаше веднага в играта. В тези минути и двамата бяха трагични на сервис, като в първите два гейма сервиращият взе само една точка – и това стори Григор. Чак при 2:2 двамата се сетиха, че началният удар е основополагащ в играта, но при 5:4 Димитров го „забрави” – той се изправи пред 0:40 след двойна грешка и две неточности, спаси първите два сетбола, макар че сервисът пак отсъстваше и трябваше да влиза в разигравания, но при третия сетбол изкара форхенда в аут и Гулбис взе частта точно както в Ротердам преди две седмици – 6:4.

Григор Димитров почва с австралиец в Мексико

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров започва срещу австралиеца Маринко Матошевич на турнира в Акапулко от серията ATP 50...

Глупаво загубеният първи сет ядоса Григор и той започна втората част с пробив, при това на нула, след като Гулбис си припомни какво е да правиш грешка – двойна и три непредизвикани, а после Димитров затвърди пробива също с гейм на нула, в който направи два страхотни печеливши форхенда. За съжаление проблясъкът на Димитров не трая дълго и Гулбис върна пробива в четвъртия гейм, след като имаше две точки да си спечели подаването, пропусна ги след непредизвикани грешки, после от печеливша позиция вкара бекхенд в мрежата и накрая излезе не много разчетено напред, което позволи на латвиеца да настигне волето и да направи минаващ удар.

След изравняването Гулбис стабилизира играта си, докато Григор стана доста неуверен, редувайки силни удари с елементарни грешки. В осмия гейм Димитров направи два страхотни пропуска – два пъти поред вкара в мрежата драйв волета и Гулбис имаше точка за пробив. За щастие Димитров успя да атакува добре и да принуди латвиеца да сбърка, а после измъкна и гейма – 4:4.

Логично накрая се стигна до тайбрек, като Димитров влезе в него след страхотно разиграване и лоб от бекхенд с една ръка при 30:30 в гейма си и пасив от 5:6 – а грешка тук щеше да даде мачбол на Гулбис. Тайбрекът започна с два минибрейка, а при 2:2 Григор се възползва от слабо воле на Гулбис и го размина за нов минипробив, което изкара извън нерви латвиеца и той счупи ракетата си. Нервният изблик всъщност сложи край на сета, тъй като Гулбис не спечели повече точка и Григор взе тайбрека със 7:2 точки.

В третия сет хубавата новина беше, че Григор сервира първи. И двамата обаче стабилизираха представянето си на сервис, като за българина много важен се оказа третият гейм, когато спаси точка за пробив благодарение точно на начален удар. А в шестия гейм зрителите станаха свидетели на куриоз – Димитров поведе с 0:40 след хубав минаващ форхенд диагонал и две непредизвикани грешки на Гулбис и в този момент съдията даде второ предупреждение на латвиеца заради подсказване на треньора, което е забранено – пробив за Григор, 4:2 за него и мачът с Анди Мъри на полуфинал изглеждаше все по-близо.

Григор Димитров натупа и Багдатис, следва сблъсък с Гулбис

Първата българска ракета Григор Димитров продължава с успешния си поход в мексиканския курорт Акапулко, след като смаза с убедителното ...

Димитров обаче се изправи пред точка за пробив още в следващия гейм, но я спаси с бурна атака и сигурен форхенд, а после спаси и още една след добър сервис, но за съжаление след това направи двойна грешка и допусна връщане на пробива.

Григор можеше да си върне аванса веднага след страхотна защита и предизвикана грешка на Гулбис при труден смач, но латвиецът се спаси след страхотна атака на мрежата и изравни резултата – 4:4.

И когато нещата вървяха към тайбрек, при 6:5 гейма Гулбис се предаде - той навърза две двойни грешки, стигна се до мачбол и латвиецът пак тръгна в атака на мрежата, но този път Димитров успя да извърти коварен сечен удар от бекхенд и латвиецът прати волето си в мрежата - 7:5 за Григор и сладък успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com