Тестът "тайбрек" на US Open - Мъри се провали, Федерер мина с отличен

6976
Тестът "тайбрек" на US Open - Мъри се провали, Федерер мина с отличен
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредната огромна изненада на US Open е факт. Поставеният под номер 3 в турнира при мъжете Анди Мъри загуби в изключително оспорван мач от осминафиналите на турнира с 6:7(5) 3:6 7:6(2) 6:7(0). Загубата означава, че за пръв път от пет години шотландецът няма да играе поне на четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ, което спечели през 2012-та година.

Първият сет премина без пробиви, като Мъри имаше шанс да пробие на три пъти в седмия гейм, но големият южноафриканец ги отрази и успя да се пребори за първия тайбрек, след като изостана с минипробив с 1:2, но шотландецът веднага направи двойна грешка.

Сестрите Уилямс ще се изправят една срещу друга в четвъртфиналите в САЩ

Сестрите Серина и Винъс Уилямс ще се изправят една срещу друга в 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ по тенис. По-малката от с...

Вторият сет се разви доста изненадващо, след като Андерсън направи страхотен лоб на точка за пробив и реализира възможността си за 2:0 гейма. Последва и още един пробив, за 5:1 с форхенд по правата, а силите на Мъри стигнаха да отговори само с един пробив и да инкасира пасив от 0:2 сета.

Третата част беше решителна за шотландеца и той успя да я спечели, макар да изостана с пробив още в началото. Стигна се и до четвърти сет, където отново двамата играха тайбрек и там Андерсън беше безапелационен - дълъг гейм на нула и четвъртфинал със Стан Вавринка.

За разлика от Мъри, световният номер две Роджър Федерер се справи с друг гигант - Джон Иснър, при това без да му даде сет. Федерер взе първите два сета в тайбрек, като инфарктно спечели втория с 8:6 точки, след като в първия тайбрек извъртя една нула на американеца, а в третата част спечели със 7:5 гейма. Швейцарецът показа, че добре знае как да се справя с мощния сервис на великани като Иснър - 208 сантиметра ръст.

 

Надал напусна US Open по крайно болезен начин

Обрат - това изпита на гърба си испанската тенис легенда Рафаел Надал в третия кръг на тазгодишния US Open. След като години наред Рафа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com