Труден мач, но успешен старт за Григор Димитров в Пекин

41066

С доста мъка първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира на силния турнир в Пекин от серията 500 на ATP. Димитров победи испанеца Фернандо Вердаско с 2:1 сета – 6:1, 3:6, 6:3 и ще се изправи в следващия кръг на надпреварата срещу победителя от мача Жулиен Бенето – Пабло Андухар. Това беше първа победа на Димитров в Пекин и първа срещу Вердаско във втория мач помежду им.

Срещата започна по впечатляващ начин за Григор – три аса в първия му сервис гейм, взет на нула. Възходът на българина беше узаконен и с бърз пробив, като в гейма българинът хвана по невероятен начин силен сервис на Вердаско и контрира в разиграването с лоб, което накара испанеца да пресили – „Ястребовото око” обаче показа добра негова топка и се стигна до преиграване, спечелено от Димитров. Той веднага затвърди пробива с гейм на 30 и поведе с 3:0.

Надал започва престоя си под номер едно след загуба от Джокович

Кралят е мъртъв, да живее кралят – на трона в мъжкия тенис вече има нов властелин, който отдавна вкуси от сладостта на това да бъ...

Бързото и крайно негативно за Вердаско начало направо скова испанеца, който улесни максимално Григор – последва нов пробив за нашето момче, на 30, след три непредизвикани грешки от форхенд на Вердаско, който явно си беше забравил някъде основното оръжие. Фактор може би беше и тежката за испанеца новина – бащата на приятелката му почина вчера. Съответно Димитров не се мотаеше и затвърди и този пробив, с ас за финал на поредния си лесен гейм. Силите на Вердаско стигнаха за само един гейм в този сет, като Григор затвори частта със сервис гейм на нула и отново с ас за финал.

Притиснат вече до стената, Вердаско започна позитивно втория сет, с гейм на нула, в който всичките му точки дойдоха след печеливши удари. И изведнъж испанецът си осигури 15:40 още в първия сервис гейм на Григор за частта. Нашето момче обаче преодоля трудния момент и задържа подаването си с агресивна игра. Испанецът, обаче, определено вдигаше нивото си на игра и в шестия гейм стигна до пробив – от втори опит, след като Григор спаси една точка за пробив, но при втората ретурът на Вердаско се превърна в неспасяем удар. Леко неочаквано българинът веднага имаше шанс да се върне в сета – даже 15:40, но и при двете точки Вердаско пое инициативата и Димитров нямаше как да обърне разиграването. Нашето момче не се даде, добра се до още два шанса за пробив в гейма, но отново и при двата случая Вердаско атакуваше безмилостно след добър сервис и спаси в крайна сметка подаването си – 5:2 за него. Авансът се оказа достатъчен за Вердаско и той взе частта с 6:3.

Решителният трети сет тръгна лошо за Григор – 15:40 в негов ущърб и при негов сервис още на старта, но българинът се събра, намери началния си удар и се измъкна. Определено обаче по-силният в този момент и вървящ по възходяща линия в представянето си беше Вердаско. Той притисна Григор в петия гейм, когато само късметът спаси българина от това да спасява ново 15:40, след като бръснещият форхенд на Вердаско спря в мрежата.

И както често се случва в тениса, сякаш от нищото пред Григор блесна голям шанс – 15:40 в шестия гейм, след много хубаво и търпеливо разиграване от сечен бекхенд. И нашето момче се възползва, грабвайки втората точка след страхотен ретур – 4:2. Усетил, че ножът опира в кокала, Вердаско хвърли всички сили да върне веднага пробива, стигна и до два шанса, но точно тогава Григор развърза сервиса и поведе с 5:2 гейма. Това вече беше решителният момент и Димитров затвори нещата на свой сервис, след като пропусна мачбол при подаването на вече предалия се Вердаско.

Шарапова: Всичко е чудесно между мен и Григор

Тенис звездата Мария Шарапова сложи край на слуховете, че тя и Григор Димитров са се разделили. По време на турнир в Китай, в който уча...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com