Пазарджишкият кмет роптае: Имотът в Паталеница не е изцяло мой

9662
Пазарджишкият кмет роптае: Имотът в Паталеница не е изцяло мой

Аз съм собственик на част от имота в село Паталеница. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов се оправда по отношение на репортажа на bTV за въпросната къща.

"Категорично заявявам, че това е изключително неточен, неверен и някакво отношение провокативен репортаж. Показаната територия включва терени и постройки, които не са моя собственост, аз съм собственик само на част тях", каза Попов, цитиран от Агенция "Фокус". Той уточни също, че цитираната сума от 1,5 млн. лева, на която бе оценен имотът му, е манипулирана и е в сферата на фантастиката, тъй като тя е съотносима към имот в Париж или София.

Смениха прокурора по разследването срещу кмета на Пазарджик

Стоян Пешев е новият прокурор по разследването срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов. Той е избран на случаен принцип, след като прокуро...

Припомняме, че заплата на градоначалника официално е около 2000 лева.

По повод обвинението, че кара луксозен автомобил, даден му за ползване от местна фирма, Тодор Попов уточни, че нито той, нито някой от семейството му има кола. "Автомобилът е предоставен на Община Пазарджик за ползване, а не лично на мен, с договор за ползване, като това е заради ангажиментите ми към Националното сдружение на общините. Също нямам и имоти в чужбина и страната, освен този в село Паталеница", каза още пазарджишкият кмет.

По отношение изнесената информация за доходите на семейството му, Попов каза, че тя също е невярна и неточна, като уточни, че тези суми са и част от заеми и кредити. От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет.

Кметът на Пазарджик увери, че е изразил своето желание да съдейства на проверяващите органи и настоя това да не се използва като аргумент от неговите предизборни опоненти. Прокуратурата вече назначи проверка.

Общински съветници застанаха срещу кмета на Пазарджик

Общинските съветници Тодор Георгиев и Румен Петков заявиха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик