Отровеният Емилиян Гебрев: Пак спряха разследването, стигна се до неприятни етажи на властта

4468
Отровеният Емилиян Гебрев: Пак спряха разследването, стигна се до неприятни етажи на властта
Снимка: БГНЕС

Кой е разпоредил, защо го е разпоредил – това е важното. И в разследването тази крачка напред, за установяването на отговора на тези въпроси, не се прави. Това каза оръжейният търговец и собственик на "Емко" Емилиян Гебрев.

Според Гебрев, разследването стига "до такива етажи на властта, които са крайно неприятни". Той заяви, че в съвсем ускорен порядък било прекратено трето разследване по случая му – на 25-26 август. По думите на Гебрев, не се търси кои са били българските връзки на руските агенти (от ГРУ). Той отново де факто повтори, че не вярва във версията, че е имало покушение срещу него заради оръжейна търговия с Украйна. Трябваше до 10-20 коляно да избият семействата на мои служители, уточни оръжейният търговец пред bTV.

По какво си приличат отравянията на Навални и Скрипал?

Отравянето на Алексей Навални прилича на покушението срещу Емилиян Гебрев и Сергей Скрипал, за които са заподозрени руските специални с...

Предприемачът посочи, че по случая например имало "n на брой коли", карани от различни хора и следствието не иска да се занимава кои са тези хора, съответно да се търси накъде водят техните контакти.

Три пъти разследването е спирано за пет години - и то като има нов световен скандал, каза Гебрев, визирайки случая с руския опозиционер Алексей Навални и неговото предполагаемо отравяне. Той каза още, че ще провери може ли да публикува с какви мотиви прокуратурата спира пак разследването, за да ги видят хората. "Категорично нямам никакво доверие на българската прокуратура", заяви предприемачът и добави, че протестите от почти два месеца показват колко много хора осъзнават как всъщност работи българското държавно обвинение.

Не желаят да погледнат цялостно на въпроса, заключи Емилиян Гебрев какво е поведението на прокуратурата.

Гебрев коментира и, че е почти напълно ясно каква точно отрова е използвана срещу него – имало изследване във финландска лаборатория. За него е ясно, че физическите убийци са руснаци.

"Charite": Връзката между случаите на Навални и Гебрев е спекулация

Берлинската болница „Charite“, в която се намира на лечения руския опозиционер Алексей Навални, отказа да коментира „...

"От нашата държава нищо не искаме – само да не ни пречи", обобщи Гебрев, визирайки българския оръжеен бизнес като цяло. Всеки трети месец има скандал за нашия бизнес и той е изфабрикуван от държавата, подчерта Гебрев. Според него, държавата ни не се стреми да защити оръжейния ни бизнес, а "активно съдейства това нещо да се разгради".

Гебрев разкри и друго – че е пратил писма до всички държавни институции и само президентът Румен Радев е откликнал. И добави, че новият икономически министър Лъчезар Борисов също е откликнал, но на 2 септември, от 13:00 часа щяло да се разбере дали наистина ще работи и ще си вземе поправителния изпит - защото тогава ще се говори за "Дунарит" и "едни 50 млн. лева, които липсват". За какви 50 млн. лева става въпрос - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Още: "Трима руснаци с обвинение за опит за убийство на Емилиян Гебрев"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com