Пеевски: Борисов да се погледне в огледалото - дали не вижда Прокопиев и "Капитал"?

5656
Пеевски: Борисов да се погледне в огледалото - дали не вижда Прокопиев и "Капитал"?
Снимка: БГНЕС

Това е тема, която въобще не ме интересува. Аз по слухове не работя. Вижте, премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда Прокопиев и кръга „Капитал” в него. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от ПГ на ДПС Делян Пеевски във връзка с прекратената процедура за строежа на АM "Хемус", предаде Фокус.

По отношение на изнесената в публичното пространство информация за забрана да влиза на територията на Турция, той отговори: „Нищо не съм видял. Вие си правете сами изводите. Питайте други колеги, които бяха част от нас”.

Той повтори, че няма информация за дискутираната забрана той и Ахмед Доган да влизат в Турция.

Припомняме, че изборът на изпълнители за Лот 1 и Лот 2 на магистрала "Хемус" предизвика обществен скандал след като от медийни публикации се разбра, че спечелилите са фирми, свързани с Делян Пеевски и щефа на "Лукойл България" Валентин Златев.

В понеделник (15 февруари) премиерът Борисов разпореди процедурата да бъде спряна заради съмненията около проекта. Той заяви, че не става дума за нарушение на закона, но е "попроверил" някои неща и е разбрал "кой кой е".

Лиляна Павлова не вижда проблем Пеевски и Златев пак да участват за "Хемус"

Много ясно е да се разграничим от всякакви опити да бъдем вкарани в някаква зависимост. Това коментира регионалният министър Лилияна Па...

Препратката с огледалото, която депутатът от ДПС прави, пък е свързана с въпроса към премиера Борисов, зададен му от българи в Лондон след материал в немския Spiegel - дали, когато се погледне в огледалото, вижда Пеевски?!

Вчера и Валентин Златев заяви, че няма връзка с фирмите, спечелили обществената поръчка за двете отсечки на "Хемус". "Декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение фактическо, нефактическо и т. н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена”, каза той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика