Сидеров се надява Борисов да не сгреши и да не експулсира дипломати

1929
Сидеров се надява Борисов да не сгреши и да не експулсира дипломати
Снимка: БГНЕС

Надявам се силно, че г-н Борисов няма да направи такъв грешен ход да експулсира дипломати. Това заяви пред журналисти лидерът на Атака Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Сидеров подчерта, че трябва да се направи Коалиционен съвет и хората от екипа на Борисов от ГЕРБ трябва да се въздържат, колкото се може от изказвания по темата „Скрипал“.

Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бой...

„Трябва да се направи Коалиционен съвет ГЕРБ-ОП, на който да обсъдим всичко, да разгледаме всички информации. Надявам се той да се състои днес или най-късно утре, за да може да имаме точен анализ и правилно решение. България трябва да има балансирана политика, да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно се е случил някакъв природен катаклизъм“, заяви лидерът на Атака.

Той коментира, че имаме един неизяснен случай, има липса на доказателства за участие на Русия. „До момента политиката и позицията на премиера е много точна и правилна. Призовавам още веднъж хората от ПГ на ГЕРБ да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите ни отношения с която и да е държава. Днес чухме такива изявления и категорично смятам, че това е грешка и по някакъв начин е саботиране на политиката на премиера“, апелира Волен Сидеров.

Надявам се силно, че г-н Борисов няма да направи такъв грешен ход да експулсира дипломати. България има своето право на суверенно мнение. Ние не сме васална държава или колониална страна. Имаме право да кажем, че нашето ситуация е геополитическото, исторически, географско положение е такова, че трябва да имаме различна политика от Великобритания“, заяви председателят на ПГ на ОП.

Сидеров подчерта, че Великобритания е напуснала ЕС. „Става дума за две държави, които са извън ЕС. Защо трябва България да взима страна в един конфликт, в който има много неизяснени обстоятелства“, каза той.

Сидеров не иска отзоваване на руски дипломати

Съвет на управляващата коалиция относно случая "Сергей Скрипал" поиска лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Об...

Волен Сидеров допълни, че България трябва да има балансирано поведение в този случай и не трябва да се правят дипломатически ходове, които да прекъсват отношения, с която и да е държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика