Все по-често бият полицаи, щели да ги обучават как да си ползват оръжието

4115
Все по-често бият полицаи, щели да ги обучават как да си ползват оръжието
Снимка: БГНЕС

Нападенията над полицаи зачестяват. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на редовния брифинг на МВР, предаде репортер на Actualno.com.

Крайно изненадващо Радев обясни, че за да бъде пресечена тази тенденция, трябвало полицаите да бъдат обучени по-добре как да се защитават, когато ги нападнат. Да акцентираме служителите на МВР как да използват оръжие или общи средства, или без средства, когато бъдат нападнати, заяви вътрешният министър.

Психолозите на МВР ще разкриват корумпирани полицаи с полиграф

Институтът по психология на МВР ще обучава служителите си за работа с полиграф. Това се разбира от обявена обществена поръчка на стойно...

Съгласно изнесената от него статистика, най-проблемните райони в България от гледна точка нападения срещу полицаи са Бургас, Плевен, София и Хасково. По данните, съобщени от Радев, само за първото полугодие на тази година има 37 нападения срещу полицаи, след като през цялата 2016 година нападенията са били 47. В Плевен, за първите шест месеца на годината, са извършени 13 посегателства срещу полицаи при 24 нападения за цялата 2016 година.

Обобщено само през първото полугодие на настоящата година има 176 случая на нападения над полицаи, докато за цялата 2016 година говорим за 274 нападения. През 2015 година пък нападенията над полицаи били 196.

Пожарна безопасност

Действително, ще се закриват пожарни на места, където няма голяма концентрация на пожари, това се прави с цел преструктуриране, заяви Валентин Радев като коментар на писмо от синдикат "Огнеборец". Синдикатът алармира, че с тези действия МВР заплашва живота на хората, живеещи по тези места.

Синдикатът на МВР на нокти заради "грубите манипулации на общественото мнение" на властта

СФСМВР се чувства длъжна да отбележи, че в последните няколко дни зачестиха грубите манипулации на общественото мнение, подкрепени с ...

Радев каза, че все още преценяват къде и кои, но при всички положения ще се оставят да работят противопожарни служби по места, където огнеборците най-бързо и безпроблемно да се предвиждат до място на пожар, макар и в зона, където няма служба.

По статистика, в период от над 20 години в България е имало над 616 хил. пожара, с 3299 загинали. При над 200 хил. пожара са нанесени материални щети.

Обирът на инкасо автомобила в "Овча купел"

МВР все още не е заловило тримата грабители, които нападнаха късно през снощи инкасо автомобил в столичния квартал „Овча купел“. Това стана ясно от думите на зам.-главният секретар на МВР Георги Арабджиев.

Нападателите са имали автомати, но не са ги използвали, а са "сломили с физическа сила" двамата охранители, които са получили леки наранявания. Охранителите вече са изписани от болница.

МВР реагира: Тепърва ще се обсъжда дали да има увеличение на заплатите

Евентуално увеличение на заплатите в МВР тепърва ще бъде обсъждано. Това съобщиха официално от Министерството на вътрешните работи след...

Стана ясно, че са откраднати между 300 и 400 000 лева.

Арабаджиев първоначално не отговори дали е имало законови пропуски при охраната на инкасо автомобила, но впоследствие призна, че има пропуски в дейността на охранителната фирма, която отговаря за инкасо автомобила, на база констативните протоколи, които МВР издава.

Обща статистика

От началото на годината до 25 септември в България има 4950 тежки катастрофи, при които са загинали 460 души. Това е с 54 жертви по-малко на годишна база. Ранени са 6271 души. Заради нарушения на Закона за движение по пътищата са спрени от движение, с прекратени регистрации, над 8900 автомобила. 5218 души от тези спрени автомобили са хванати да карат без шофьорска книжка, 3051 са хванати да карат пияни, а 647 - да шофират дрогирани. Начело по брой катастрофи са София, Пловдив и Варна, а най-малко произшествия на пътя има в Търговище и Ямбол.

Относно контрабандата, и Радев се похвали с добри резултати. Оказа се, че за периода януари-август единствено е хванат повече метилов алкохол – 144 тона общо за периода, което било с 12% повече. По отношение на цигарите и тютюна, по всички пера има по-малко конфискации. Оказа се, че били хванати малко над 21,3 млн. къса незаконни цигари, което било с 56% по-малко на годишна база, както и над 30 тона незаконен тютюн, което било с 52% по-малко на годишна база. Тези резултати били факт заради много успешната борба с контрабандата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

ВАС върна лиценза на "Делта гард"

Обвиниха Динко от Ямбол за участие в организирана престъпна група

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com