Самджийон - "модерният град" на Ким Чен-Ун (ВИДЕО И СНИМКИ)

25892
Самджийон - "модерният град" на Ким Чен-Ун (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен проект - Самджийон - нов град до свещена за севернокорейците планина Пекту, от където се твърди, че са корените на семейството на лидера Ким Чен-ун, съобщава Корейската централна новинарска агенция, цитирана от The Guardian.

КНДР ще пуска на вода подводница за балистични ракети

КНДР води активна подготовка за пускане във вода на подводница, която се предполага, че може да носи балистични ракети, съобщи телевизи...

Държавната медия нарече града "въплъщение на модерната цивилизация" заради новите апартаменти, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински центрове

Самджийон е в подножието на планината Пекту и беше открит с големи празненства и заря, обяви Reuters. На кадрите, разпространени от държавната телевизия, се вижда усмихващия се Ким, който реже лента на церемония, на която присъстват хиляди хора. Кадри от церемонията можете да видите в следващото видео.

Държавната телевизия пък пусна кадри с новия град Самджийон, който е определян в КНДР за "социалистическа утопия". В него могат да живят едва 4000 семейства.

КНДР отново изстреля балистична ракета към Японското море

КНДР отново пусна два неидентифицирани снаряда в посока към Японското море, съобщава агенция Ronhap, позовавайки се на началник щабовет...

Градът се "превърна в пример за планински модерен град при социализма, въплъщение на модерната цивилизация", отбелязва Корейската централна новинарска агенция.

Построяването на Самджийон е една от най-големите икономически инициативи на Северна Корея, което е част от опитите икономиката на КНДР да се превърне в независима. Това обаче става с цената на "робски труд".

Санкциите на международната общност заради ядрената програма на КНДР са довели до недостиг на строителни материали и работна ръка, а това от своя страна забавило строителството на града, което било спирано няколко пъти.

Местни избори в КНДР - с по 1 кандидат на район и 99,98% избирателна активност

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун гласува на местните избори в страната, предаде Корейската централна телеграфна агенция. Той също так...

Забавянето е принудило Пхенян да мобилизира работнически бригади от млади хора. Избягали севернокорейци и активисти описват работата в тези бригади като "робски труд". Младите хора не получавали заплати, осигурявана им е оскъдна храна и са принуждавани да работят по над 12 часа на ден в продължение на 10 г. В замяна им били обещавани по-добри шансове за влизане в университет или присъединяване към управляващата работническа партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Още година търговски санкции на Япония срещу Русия

Израел удари сирийския град Алепо, десетки са убити

Ердоган: Има "световен съюз" срещу Турция

Властите в Газа с нови данни за броя на жертвите в Ивицата

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com