X
 
 

Самджийон - "модерният град" на Ким Чен-Ун (ВИДЕО И СНИМКИ)

11458 2
Самджийон - "модерният град" на Ким Чен-Ун (ВИДЕО И СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver
Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен проект - Самджийон - нов град до свещена за севернокорейците планина Пекту, от където се твърди, че са корените на семейството на лидера Ким Чен-ун, съобщава Корейската централна новинарска агенция, цитирана от The Guardian.

КНДР ще пуска на вода подводница за балистични ракети

КНДР води активна подготовка за пускане във вода на подводница, която се предполага, че може да носи балистични ракети, съобщи телевизи...

Държавната медия нарече града "въплъщение на модерната цивилизация" заради новите апартаменти, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински центрове

Самджийон е в подножието на планината Пекту и беше открит с големи празненства и заря, обяви Reuters. На кадрите, разпространени от държавната телевизия, се вижда усмихващия се Ким, който реже лента на церемония, на която присъстват хиляди хора. Кадри от церемонията можете да видите в следващото видео.

Държавната телевизия пък пусна кадри с новия град Самджийон, който е определян в КНДР за "социалистическа утопия". В него могат да живят едва 4000 семейства.

КНДР отново изстреля балистична ракета към Японското море

КНДР отново пусна два неидентифицирани снаряда в посока към Японското море, съобщава агенция Ronhap, позовавайки се на началник щабовет...

Градът се "превърна в пример за планински модерен град при социализма, въплъщение на модерната цивилизация", отбелязва Корейската централна новинарска агенция.

Построяването на Самджийон е една от най-големите икономически инициативи на Северна Корея, което е част от опитите икономиката на КНДР да се превърне в независима. Това обаче става с цената на "робски труд".

Санкциите на международната общност заради ядрената програма на КНДР са довели до недостиг на строителни материали и работна ръка, а това от своя страна забавило строителството на града, което било спирано няколко пъти.

Местни избори в КНДР - с по 1 кандидат на район и 99,98% избирателна активност

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун гласува на местните избори в страната, предаде Корейската централна телеграфна агенция. Той също так...

Забавянето е принудило Пхенян да мобилизира работнически бригади от млади хора. Избягали севернокорейци и активисти описват работата в тези бригади като "робски труд". Младите хора не получавали заплати, осигурявана им е оскъдна храна и са принуждавани да работят по над 12 часа на ден в продължение на 10 г. В замяна им били обещавани по-добри шансове за влизане в университет или присъединяване към управляващата работническа партия.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Помня площадните митинги с овациите - лицемерието на управляващите и слагачеството на подчинените. Тия го правят по-грозно и от нас. Построил Кир Мир град за около 15 -20000 човека и хвалба до Бога! А какво би трябвало да прави Южна Корея с милионните си градове и изобилието на всичко в тях?!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Я-а-а-а, Кимчо краднал и се е барнал с кожената тужарка на БОКи! И от освинване вече не може да стои прав на крака дори на трибуната - кордисал се е в стол-трон като в инвалидна количка! Не е като нашио руски агентурен американофил ДС-Ванче караПрасе с изтърканите дънки и дисагите! Въобще ТРИУМФ на МУТРО-МИЛИЦИОНЕР КАЗАРМЕНИЯ КОМУНИЗЪМ, който БОКи с караПрасето трябва с усилени темпове да догонват виж още ›› "до края на мандата"!