10 метода да се отървем завинаги от мравки, хлебарки, бълхи и всякакви гадинки

76658
10 метода да се отървем завинаги от мравки, хлебарки, бълхи и всякакви гадинки

Не е приятно, когато вкъщи пълзят разни буболечки. Няма значение дали живеем в къща или в апартамент. Винаги нещо може да се промъкне и да се размножи без ние дори да подозираме. И когато го открием, гадинките вече са станали много и трудни за премахване или овладяване. Доста често домът ни е атакуван от мравки. Не са малко случаите, в които колкото и чисто да поддържаме в кухнята да се появят хлебарки. А ако имаме домашни любимци, вероятността за бълхи се увеличава многократно.

Всяко едно насекомо е неприятно да ни бъде гост вкъщи, затова е важно да се отървем навреме от него и да спрем популацията му. За щастие има доста начини това да се случи. Сега ще ви запознаем с цели 10 метода за трайно премахване на малките неприятни насекоми.

Първи метод: купете си препарат за миене на съдове против бълхи. Можете да надхитрите бълхите, като им устроите капан. За целта капнете от препарата в някоя чиния с плитко дъно и когато те попаднат в нея, изплакнете съда с вода.

Най-опасните насекоми в света (ВИДЕО)

Някои хора се ужасяват от насекоми и са напълно прави. Инсектофобията е доста често срещано заболяване и за това има основателни причин...

Втори метод: Чистете жилището си по-редовно. Не забравяйте да пускате прахосмукачка. Тя ще погълне освен самите бълхи и техните яйца. Сменяйте и перете по-често спалното си бельо, за да не се завъждат гадинки по него.

Трети метод: Наръсете сол на килима или мокета. Намерете насипна сол и поръсете обилно. Солта премахва мравки и бълхи. Оставете я така поне 2 дни, за да има желаният ефект.

Четвърти метод: С помощта на розмарин и цитронела си направете саморъчен спрей, с който можете да напръскате засегнатите места.

Пети метод: Намерете мравуняка или мястото, от където излизат мравките. Вземете вазелин и го запушете. Следете внимателно дали мравките няма да си намерят друга цепнатина, от която да излязат отново и ако я откриете я запушете и нея.

Шести метод: Смесете заедно пудра захар и боракс. Сладкото привлича мравките, а боракса ги отравя. Така те ще консумират сместа и след това ще измрат.

Намаляването на насекомите застрашава света

Научен преглед на броя на насекомите показва, че 40% от видовете претърпяват "драматични темпове на спад" по света, предава ВВС. Изсле...

Седми метод: Сипете врява вода в мястото, където излизат мравките. Идеята е да наводните техният тунел и да ги попарите и унищожите. Пазете се да не ви налазят, защото когато една мравка се разгневи, тя може да хапе.

Осми метод: Премахнете течовете вкъщи и подсушете влажните места. Всичко това се прави с цел хлебарките да намалеят. След като го направите, можете да напръскате за хлебарки със специален препарат.

Девети метод: Премахнете трайно хлебарките като поставите на местата около ъглите и по первазите дафинов лист краставица, лимон или кедрово дърво.

Десети метод: Направете си капан за хлебарките с вода. Хлебарките обичат водата и тя ги привлича. Затова напълнете някакъв висок съд с вода и го сложете в гнездото на гадинките. Те ще се изкачват по него и ще се удавят. Това ще намали популацията им, а вие ще заживеете по-спокойно.

Всичките методи са ефективни, но най-ефикасни си остават специалните спрейове или препарати против насекоми, които се продават навсякъде. Все пак може да пробвате и с някой от горепосочените методи, което поне ще намали разпространението на гадинките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com