12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

4799
12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците
Снимка: iStock/Guliver

Приготвяте се за празничните трапези на Великден и Гергьовден!?

Въпреки че обичаме храната и празненствата, не сме големи фенове на привидно неизбежното качване на килограми, което идва с тях. Ако се притеснявате, че може да махнете за сбогом на целите си за отслабване, вземете под внимание това ноу-хау за нощни разходки от Ивон Сандърс, експерт по затлъстяването в Slimming World , най-голямата независима компания за отслабване в Обединеното кралство.

Още: Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Избягвайте празничното наддаване на тегло и все пак... Яжте

Бъдете смели: Ако вашите планове включват хранене навън, не се страхувайте да поискате храната ви да бъде приготвена по определен начин или различна комбинация от продукти. Изискването на масло или сосове отстрани или замяната на пържени картофи с печени картофи или зеленчуци ще ви помогне да почувствате по-голям контрол върху храната си.

Избирайте разумно: Опциите на скара, варени или на пара обикновено са най-здравословните в ресторантите и изборът на ястия на базата на домати пред нещо кремообразно ще позволи и вашата загуба на тегло.

Подготовката е ключова: Преди да отидете на парти, хапнете обилно вашето домашно ястие, за да е по-малко вероятно да се изкушите от по-малко здравословните хапки. Оставете нещо за претопляне в микровълнова фурна за след това, в случай че не се изкушите от хапките.

Гринч в офиса: Празниците означават, че в офиса се носят много лакомства, които може да се изкушите да хапнете като бърза закуска. Вместо това планирайте предварително и приемайте леки закуски, които обикновено са с ниско съдържание на калории, помагат да управлявате теглото си и са много задоволителни, като пресни плодове и зеленчукови пръчици.

Избягвайте празничното наддаване на тегло и все пак… пийте

Гледайте чашата си: Следете щедрия домакин на партито, който може да допълва чашата ви, без дори да разберете.

В бара: Въпреки че може да изглежда малко подло, изборът на безалкохолна напитка, ще ви спести калории и пари – не е нужно някой да знае, че вашата диетична кола не съдържа водка!

Увеличете количеството на напитката си: „Удължете“ напитките си, така че да отнемат повече време за консумация. Например, ако предпочитаната от вас напитка е бяло вино или розе, опитайте да добавите газирана вода, за да я превърнете в шприц.

Избягвайте празничното наддаване на тегло и все пак... бъдете весели

Танц: Партитата са време за забавление, така че отидете на дансинга, за да покажете най-добрите си движения. Отчитаме ли ежедневните си крачки при нощно излизане?

Вземете курс: Ако е дъждовно, и няма как да тренирате на открито, опитайте във вашия квартален фитнес. Много центрове за отдих и фитнес зали въвеждат нови дейности около празниците като тематични класове по зумба, йога или тренировъчни лагери!

Поставете си цел: Изберете великолепно бляскаво облекло, което да облечете сега. Вашата решимост да изглеждате и да се чувствате страхотно в него ще ви помогне да останете мотивирани — и само си представете колко задоволително ще се почувствате, когато получите първия си комплимент!

Отървете се от чувството за вина: Ако се отклоните от пистата, е изкушаващо да се преборите и да си кажете, че сте се провалили. Не си позволявайте да саботирате успеха си; просто го оставете зад себе си, върнете се направо на пистата и се чувствайте уверени, че тежестта ще падне отново.

Още: С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Не го отписвайте: лесно е да си кажете, че е твърде трудно да отслабнете и че ще започнете отново през есента; въпреки това е възможно да продължите да правите здравословни избори. Обмислете да се присъедините към програма за отслабване, за да сте сигурни, че имате необходимата подкрепа, за да превърнете загубата на тегло в приоритет — подкрепата е още по-важна по време на предизвикателни времена като празниците!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

За здраво сърце и кости: 6 храни ще ви дадат ударна доза витамин К

Внимавайте с приема на кафе, ако пиете тези лекарства

7 храни, които ще понижат кръвното ви налягане

Този навик може да помогне за намаляване на риска от деменция при възрастни хора

5 ползи за здравето на маслото от карамфил

Идва лято и искаме да отслабнем бързо: В никакъв случай НЕ правете това - води до проблеми!

Сезонът на кърлежите е в разгара си: Ето как да се предпазим

Вредно ли е овесеното мляко? Ето какво казват диетолозите

Чувствате ли, че животът ви тече твърде бързо? Ето един начин да забавите времето.

Лесен трик, с който прането ще изсъхне само за няколко часа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com