3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките

14939
3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките
Снимка: Pexels

Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за кожата. Те не само повдигат духа ни със своите ароматни свойства, но и имат положителен ефект върху красотата ни, защото ползите от чая в грижата за кожата са изключително големи.

Така че следващия път когато приготвите чай, не бързайте да изхвърляте чаените торбички - използвайте съдържанието им, за да си направите маски, ексфолианти и ободряващи тонери за лице. Ще ви кажем точно кои видове чай ще ви помогнат да възстановите кожата си до здравословен блясък и да отстраните и предотвратите появата на досадните бръчки.

Чай от лайка

Ползите от чая от лайка за кожата са огромни: римската лайка успокоява, а немската лайка от своя страна има противовъзпалителни и противогъбични свойства, което я прави полезна за лечение на акне, както и ефективна в борбата с подпухналостта под очите, подпухнали клепачи и бръчките.

Как да го използвате? 

Замразете кубчета лед от чай от лайка и ги използвайте сутрин като освежаващ компрес за подпухнали очи. Но за да не използвате твърде студен лед върху деликатна кожа, увийте няколко кубчета чай от лайка в кърпа (можете да използвате превръзка или марля) и след това нанесете върху очите за не повече от 10 минути. Също така е много полезно да избършете цялото лице с такива кубчета лед - сутрин, върху почистена кожа.  Ако редовно провеждате такива ритуали, ще забележите как състоянието на кожата на лицето ще се подобри - тя ще стане по-свежа, стегната и по-сияйна.

Зелен чай

Гейшите отдавна използват зелен чай в своите ритуали за красота за грижа за кожата. И ние разбираме защо! Зеленият чай действа добре за намаляване на възпалението, премахване на бактериите и излишния себум и защита на кожата от свободните радикали. Антиоксидантите и полифенолите, открити в зеления чай, са едни от най -силните за защита на кожата от вредното въздействие на околната среда, както и за предотвратяване на UV увреждане.

Как да го използвате? 

Сварете чаша зелен чай и го оставете да се вари 8-10 минути с капак отгоре. Когато напитката не е прекалено гореща, изсипете я в бутилка със спрей или стъклена бутилка, добавете 1/2 чаша натрошени листа от алое. Пръскайте тонера върху лицето си ежедневно или нанесете течността върху памучен тампон и избършете лицето си след почистване.

Какво казват бръчките по лицето за здравето ни?

Бръчките са неразделна част от процеса на естествено стареене на кожата. В този период тя губи свежия си тен, елегантност и гладкост. Н...

Благодарение на тази маска, вече нямам бръчки по лицето си

Чай от невен

Невенът е известен със своите лечебни свойства от векове. Екстрактът от невен е често срещана съставка в мехлеми и кремове за обриви. Той също така помага при лечението на малки ожулвания, леки рани, акне и възпалителни кожни състояния. 

Как да го използвате? 

Сварете 2 пакетчета чай от невен и го оставете да се вари за около 10 минути. След това внимателно изцедете водата от пакетчетата чай. Смесете я с 1/2 чаша натурално кисело мляко без добавки и 1/2 чаша овесени ядки. Смесете добре съставките и нанесете сместа върху чисто лице. Оставете да действа 15 минути и след това изплакнете добре остатъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com