Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 причини, поради които трябва да използвате ниацинамид

21 юни 2024, 09:30 часа

Помага при пигментация

Ако се борите с хиперпигментация, помислете за нощен серум, който съдържа ниацинамид. Има голям капацитет да успокоява и депигментира едновременно. Има дори версии на ниацинамид с ретинол, които са много ефективни за това.

Бори се с бледната кожа

Ниацинамидът е против гликиране. С течение на времето процесът на гликиране води до загуба на еластичност на кожата и тъпота.  Ниацинамидът може да помогне за облекчаване на това безпокойство за кожата и придаване на по-здрав цвят на кожата. Освен това предотвратява разграждането на колагена в процеса на гликиране.

Той насърчава хидратацията

Той значително подобрява хидратацията на кожата и увеличава нивото на керамидите, поради което хората забелязват, че кожата им изглежда по-сочна и се чувства по-мека след употреба, която отдава успеха на собствения си BB крем на съдържанието на ниацинамид.

Изсветлява и размазва

Успокояващата сила на ниацинамида е добре известна: той помага за заличаване на дребни несъвършенства и възпаления. Освен това може да помогне за намаляване на зачервяването и борбата с тъмните кръгове под очите и е подходящо за чувствителна кожа.

Как да използвате ниацинамид

Активна съставка, ниацинамидът може да бъде ефективен, когато се комбинира с други съставки като витамин С, азелаинова киселина или ретинол. Ако искате да се възползвате от неговите противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти, използвайте го сутрин. Ако искате да се справите с пигментацията, тя съветва да го прилагате през нощта в серум.

https://www.vogue.com/article/niacinamide

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес